SUKOB NAVIJAČA ČELIKA I UPRAVE KLUBA: Član Nadzornog odbora pucao iz pištolja?!

Policija je ubrzo došla na intervenciju i privela Ševku Adilovića Šekija zbog sumnje da je učestvovao u narušavanju javnog reda i mira i izazivanja opasnosti pucanjem iz pištolja

  • Društvo

  • 23. Jun. 2016  24. Jun. 2016

U sukobu grupe navijača Čelika i člana Skupštine Kluba večeras oko 18 sati došlo je do upotrebe vatrenog oružja ispred stadiona Bilino polje u Zenici na kojem se pola sata kasnije trebala održati sjednica Skupštine nogometnog kluba.

Kako nezvanično saznaje „Oslobođenje“, došlo je do verbalnog sukoba koji je mogao prerasti i u fizički, poslije čega je član Nadzornog odbora Kluba Ševko Adilović Šeki izvadio pištolj i iz njega pucao u pravcu grupe navijača. Niko nije povrijeđen.

Policija je ubrzo došla na intervenciju i privela Ševku Adilovića Šekija zbog sumnje da je učestvovao u narušavanju javnog reda i mira i izazivanja opasnosti pucanjem iz pištolja.

Skupština je odgođena, a v.d. mandatara za novi saziv Upravnog odbora Bruno Bojić, inače predsjednik Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, podnio je neopozivu ostavku. On je dostavio pismo predsjedniku Skupštine Damiru Bradarcu.

- Vama na Skupštini sam uputio zamolbu da predložite referentne osobe za pozicije člana UO. Isto tako, predsjednik Skupštine Kluba gospodin Damir Brdarac potpisao je Javni poziv za članstvo u Upravnom odboru koje je objavljeno na web stranici Kluba i novinama sa rokom za prijavu.

Razgovarao sam i sa velikom većinom privrednika grada da se prijave i uključe u rad Upravnog odbora. Iz razgovora sa menadžmentom Kluba obaviješten sam da nije bilo prijava, što je ujedno i rezultat nemogućnosti predlaganja ostalih članova Upravnog odbora. Napominjem, Klub po Vašoj odluci sa prethodne sjednice, nije bio u blokadi, radio je u okvirima svojih mogućnosti, napisao je u svojoj pismenoj ostavci Bojić.

loading...

trenutak ...