AKCIJA "PRAVDA": Pritvor za Delimustafića i još četvero osumnjičenih; Fazlagićka posjeduje državljanstvo Hrvatske

Lejla Fazlagić u Hrvatskoj ima obiteljsku kuću u Stonu, a posljednjih godina ona je zajedno sa nevjenčanim suprugom Goranom Cerićem, direktorom JP "Pokop", počela izgradnju kuće u Opatiji koja je u završnoj fazi

  • Vijesti

  • 14. Nov. 2016  14. Nov. 2016

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor za Aliju Delimustafića, Jusufa Škrijelja, Lejlu Cerić, Suadu Hadžić i Samiru Skorupan, koji su tokom vikenda uhapšeni u akciji kodnog naziva "Pravda".

Pravosudnim organima još uvijek su nedostupni Lejla Fazlagić, bivša sutkinja Općinskog suda u Sarajevu, Mirsad Delimustafić i Zoran Lončar i za njima će biti raspisana međunarodna potjernica.

Kako je jučer saopćilo Kantonalno tužiteljstvo, Aliju Delimustafića se tereti da je bio na čelu ove kriminalne organizacije koja se bavila nezakonitom trgovinom nekretninama, falscificiranjem vlasničkih dokumenata, u koju su bile uključene desetine osoba.

Prema onome što je prezentiralo Tužiteljstvo, vidljivo je da je u samom vrhu ove kriminalne grupe bila bivša sutkinja Lejla Fazlagić.

Nepoznato je kada je Fazlagićka napustila Bosnu i Hercegovinu, ali se sumnja da je imala "insajderske" informacije o istražnim radnjama koje se mjesecima provode protiv nje i pripadnika ove grupe.

Kako je rečeno, istražni organi Republike Hrvatske na zahtjev bosanskohercegovačkog pravosuđa pretresli su objekte u njezinom vlasništvu na teritoriji Hrvatske.

Kako saznaje portal "SB", Lejla Fazlagić posjeduje hrvatsko državljanstvo, što će znatno iskomplicirati njeno izručenje Bosni i Hercegovini. Kako, također, saznajemo, Fazlagićka u Hrvatskoj ima obiteljsku kuću u Stonu.

Posljednjih godina ona je zajedno sa nevjenčanim suprugom Goranom Cerićem, direktorom JP "Pokop", počela izgradnju kuće u Opatiji koja je u završnoj fazi.

Lejla Fazlagić zadržala je i prezime Pašić iz prethodnog braka sa diplomatom Mirzom Pašićem koji je, kako su tvrdili njihovi poznanici, "trajao koliko i njihov medeni mjesec".

Prije Pašića, fatalna, korumpirana sutkinja živjela je u vanbračnoj zajednici sa advokatom Nerminom Vilom sa kojim je prije 15-ak godina pokrenula prvi "džetseterski" časopis u BiH, "Lady".

(S. B.)

loading...

Vezane vijesti

trenutak ...