PISMO PODRŠKE ALEKSANDRA VUČIĆA ČLANOVIMA PREDSJEDNIŠTVA: "Na dobrom trotoaru se prašina diže..."

Želim vam uspeh na vašem evropskom putu, jer kako što kaže Max Weber i trotoar pred paklom popločan je najboljim namerama...

  • Frljoka

  • 25. Nov. 2016  09. Dec. 2016

  • 1

Dragi Mladene, Bakire i Dragane

 

"U Srbiji se sa pažnjom i zabrinutošću prate poslednji događaji vezani za izgradnju trotoara ispred Predsedništva Bosne i Hercegovine", navodi se na početku pisma Aleksandra Vučića, predsjednika Vlade Srbije upućenog članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

 

U pismu Vučić podsjeća da "Srbija, kao potpisnica i garant Daytonskog sporazuma ima obavezu da reguje na sve što u Bosni i Hercegovini remeti mir kao najveću vrednost, kojoj je posvećena naša država kao sidro stabilnosti na Balkanu.

 

Izgradnju trotoara ispred Predsedništva BiH, Vlada Srbije dožiljava kao uspeh vrednih i marljivih članova Predsedništva BIH. Zbog toga osuđujemo sve pokušaje onih koji bi taj uspeh da umanje, ili čak i da ismeju čime pokazuju da im smeta progres, napredak, i na kraju mir i stailnost", piše Vučić.

 

Vučić dalje podsjeća:

 

" Te snage haosa, plaćene od stranih centara, koriste svaku priliku da umanje i kritikuju svaki uspeh. Oni ne primećuju, odnosno ne žele da primete, da je tih 700 metara trotoara ispred Predsedništva trostruko više nego što je izgrađeno za vreme Josipa Broza Tita. Da ne podsećam kakav je odnos prema trotoaru ispred zgrade koju je sama sagradila, imala okupatorska Austro-Ugarska klika na čelu sa zlikovcem Franjom Josipom".

 

"Ti, koji se danas šegače sa trotoarom, ismevaju vas trojicu, prave cirkus po ulicama i društvenim mrežama, spremni su na svakakvo bezumlje, pa i da danas-sutra drže pod artiljerijskom vatrom zgradu Predsedništva BiH, da zapale Većnicu, da uhapse i osude mog prijatelja Fahru samo zbog njegove predanosti u obnovi i izgradnji, ili da, gluvo bilo, sruše Stari Most u Mostaru na vodi!"

 

"Takvih koji umeju samo da mrze i podcenjuju svaki uspeh vlasti, ima svugde, možda čak najviše u Srbiji. To su oni kojima smeta kada rušimo dve-tri bespravne barake u Savamali, i kada ne rušimo dve-tri bespravne zgrade u Novom Pazaru. To su oni koji bi voleli da za svaki bespravno izgrađeni kvadratni metar Muamera Zukorlića, streljamo deset Bošnjaka u Novom Pazaru".

 

"Dragi prijatelji,

neka vas ovakva prljava kampanja ne pokoleba, jer što bi rekao naš narod, na dobrom se trotoaru prašina diže. Znam da je ovih sedamsto kvadratnih metara, mali korak za vas trojicu, ali veliki za vaše i naše paraplegičare.

 

Želim vam da se ne obazirete na na ove opstrukcije zavidnih i ljubomornih ljudi, kakvih je oduvek bilo, i oduvek će ih biti. Ako se njihova mržnja danas širi na ulicama i društvenim mrežama zbog simboličnih 700 metara trotoara, možete samo misliti kakva će biti njihova reakcija kada se za dvesto do tristo godina izgradi Koridor 5C. Mene su i zbog mnogo manjih deonica auto-puta mediji i nevladin sektor pljuvali i vređali.

 

Želim vam uspeh na vašem evropskom putu, jer kako što kaže Max Weber i trotoar pred paklom popločan je najboljim namerama, odnosno kako bi rekao naš narod "i najduži put započinje sa jednog trotoara", poručuje na kraju pisma Aleksandar Vučić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...