OBAVEZNA NA STOLU ZA NOVU GODINU: Poklanjamo recept za vrhunsku francusku salatu

Pred Novu godinu tradicionalno započinje i potraga za najboljim receptom za francusku salatu

  • Gastro

  • 07. Dec. 2016  07. Dec. 2016

  • 0

Već dokazana receptura neće zatajiti, a za dašak originalnosti salati možete dodati i žlicu nasjeckanog peršina.

 

Sastojci

4 osobe

 

450 g Zamrznute mješavine povrća za francusku salatu

sol

50 g kiselih krastavaca

Za salatni preljev:

90 g majoneze

1 žličica senfa

100 ml kiselog vrhnja

sol

Crni papar mljeveni

 

Priprema

1.

Zamrznutu mješavinu povrća stavite u kipuću posoljenu vodu, a kad ponovo zakipi, kuhajte 10 minuta.

2.

Kuhano povrće ocijedite i ohladite.

3.

Majonezu pomiješajte sa senfom, vrhnjem, soli i paprom i dodajte ohlađenom povrću.

4.

Dodajte krastavce i sve zajedno lagano promiješajte.

 

Posluživanje

Salatu ohladite i poslužite kao prilog uz hladne nareske i pečena mesa.

 

Savjet

Po želji možete umiješati i žlicu nasjeckanog peršina.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...