DOMAĆI SOS OD PARADAJZA: Za pizzu, lasagne, bolognese... za sve!

Ovaj sos pogodan je za vegetarijance i vegane...

  • Gastro

  • 19. Dec. 2016  19. Dec. 2016

  • 0

Potrebno:

kašika maslinovog ulja

1 čehno bijelog luka

1 luk

1 kašika sosa od paradajza

500 gr svježeg paradajza

1 kašika šećera

so

biber

pola šolje bosiljka

1/3 šolje peršuna

Priprema:

Zagrijte ulje u velikoj tavi, na srednjoj temperaturi.

Dodajte bijeli luk i luk, pa krčkajte oko 3 minute, dok ne omekša.

Dodajte sos od paradajza, sve pomiješajte.

U smjesu dodajte svježi paradajz, smanjite temperaturu, pa ostavite da se kuha 8 - 10 minuta.

Začinite solju i biberom, pa dodajte bosiljak i peršun.

Ovaj sos pogodan je za vegetarijance i vegane.

Možete ga poslužiti kao dodatak pašti, njokama, tortiljama i slično.

Pustite mašti na volju i uživajte.

(SB/Kolektiv.me)

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...