"FRLJOKA" U POSJEDU RADONČIĆEVOG PISMA JOSIPU PANDŽI: "Prekinite sa 'čamparizacijom' reprezentacije, mjesto playmakera pripada SBB-u"!

"Ja nikad nisam na istaknute dužnosti predlagao sebe, niti članove svoje porodice, kao što čini SDA. Za upražnjeno mjesto playmakera Vam stoga predlažem kandidata kojeg je predložila kadrovska komisija SBB-a.
Njegovo ime je Fadil Mandal. Možda Vam je poznatiji po nadimku "AIR FADIL", napisao je lider SBB-a

  • Frljoka

  • 19. Dec. 2016  19. Dec. 2016

Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost, uputio je jutros zatvoreno pismo Josipu Pandži, selektoru juniorske košarkaške reprezentacije do 18 godina.

"Frljoka" ekskluzivno objavljaju njegove dijelove.

Na početku pisma Radončić je čestitao selektoru Pandži plasman u osminu finala Evropskog prvenstva u Turskoj i poželio njemu i igračima uspjeh u predstojećoj utakmici protiv vršnjaka. Naglašavajući da ne
želi da se miješa u kadrovsku politiku reprezentacije, pogotovo pred odlučujući susret protiv Francuske, Radončić ipak upozorava selektora na neke nedosljednosti i nezakonitosti u sastavljanju najboljeg
nacionalnog tima.

"Vi ste, gospodine Pandža, uvijek imali podršku, mene lično, ali i ljudi iz SBB-a. Ne znam da li Vam je poznato da sam se suprotstavio prijedlogu gospodina Dragana Čovića, lidera HDZ-a, da na mjesto selektora umjesto Vas imenuje Marinka Čavaru, kao što sam se bio energično usprotivio zahtjevu da Borjana Krišto bude postavljena za selektora ženske reprezentacije umjesto Mare Lakić".

"Međutim", naglašava lider SBB-a, "Vaše uvrštavanje Sanija Čampare, najprije u reprezentaciju, a potom i u prvu petorku, ozbiljno je ugrozilo moje povjerenje u Vas! Tim potezom, poznatim kao 'čamparizacija sporta', svjesno, ili nesvjesno, idete na ruku bošnjačkoj političkoj, pravosudnoj i sportskoj mafiji".

"Podsjetiću Vas da je vladajuća koalicija u Federaciji davno dogovorila da mjesto playmakera u selekciji koju vodite pripada Savezu za bolju budućnost, a ne Stranci demokratske akcije, čiji je Čampara kadar".

Radončić na kraju pisma selektoru juniorske reprezentacije piše:

"Ja nikad nisam na istaknute dužnosti predlagao sebe, niti članove svoje porodice, kao što čini SDA. Za upražnjeno mjesto playmakera Vam stoga predlažem kandidata kojeg je predložila kadrovska komisija SBB-a.
Njegovo ime je Fadil Mandal. Možda Vam je poznatiji po nadimku "AIR FADIL", kojeg je dobio zbog svoje skočnosti i letačkih kvaliteta koji su prepoznati u košarkaškim i vazduhoplovnim krugovima.

Mandal se, također, vrlo dobro snalazi i u reketu, i smatra se jednim od naboljih nasljednika svog slavnog sugrađanina, najpoznatijeg reketaša iz Priboja, mog prijatelja rahmetli Ramiza Delalića Ćele.

Istina, gospodin Mandal je malo stariji od 18 godina, ali duhom, inteligencijom i znanjem djeluje trostruko mlađe od juniorske dobi."

NAPOMENA: Tekst je satiričnog karaktera.

Vezane vijesti

trenutak ...