ZA PRAZNIČNI MENI: Punjene zapečene paprike

Vrijeme pripreme: do 45 minuta

  • Gastro

  • 20. Dec. 2016  

  • 0

Priprema:

  1. Paprike operite, prepolovite i izvadite im sjemenke. Kus- kus potopite u vruću, slanu vodu.
  2. Luk, paradajz i tikvicu narežite na kockice i popržite na dvije kašike maslinovog ulja. Posolite i pobiberite. Kada je povrće gotovo, pomiješajte ga sa kus-kusom.
  3. Smjesom napunite paprike, posipajte sa svježe narendanim parmezanom i maslinovim uljem, te stavite zapeći u ugrijanu rernu 20 minuta na 180°C.
  4. Pri posluživanju paprike ukrasite sa dosta svježeg bosiljka.

Dobar tek!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...