PRAVI SE POLAKO, NESTAJE U TRENU: Prijedlog za današnji ručak je tradicionalna, domaća gibanica

Za ovo tradicionalno jelo ne treba puno nairnica, ali je važno da budu svježe

  • Gastro

  • 21. Dec. 2016  

  • 0

Priprema:

1.

Rernu zagrijati na 200°C.

Umutiti jaja sa mineralnom vodom, dodati ulje, sir i pavlaku, posoliti i dobro promješati.

2.

Na dno podmazane tepsije staviti koru, zatim zgužvati dvije kore, provući ih kroz nadjev i razvući preko prethodno postavljene kore.

Ponovo staviti ravnu koru i ponavljati postupak dok se ne utroši pripremljeni materijal.

Na kraju pokriti korom, premazati je mješavinom mineralne vode i ulja i staviti de se peče u zagrijanoj rerni, oko 45-50 minuta, da porumeni i lijepo naraste.

Po potrebi prekriti papirom za pečenje da ne izgori.

Posluživanje:

Gibanicu poslužiti toplu uz napitak po želji.

(Coolinarka/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...