DOBAR TEK NA PRETEK: Kajgana sa paprikama za kvalitetan početak radnog dana

Posolimo i pobiberimo, prema ukusu, pospemo peršunom i poslužimo...

  • Gastro

  • 26. Dec. 2016  26. Dec. 2016

  • 0

Pročitajte recept i odmah počnite s pripremom...

Potrebno:

2 kašike maslinovog ulja

1 crveni luk

2 čena bijelog luka

1 zelena paprika

1 crvena paprika

85 gr suhog mesa, sudžuke ili slanine

4 paradajza

8 jaja

so

biber

Priprema:

Crveni i bijeli luk oljuštimo. Ovaj prvi sitno narežemo, a drugi zgnječimo.

Paprikama izvadimo sjemenke i narežemo na komadiće. «Suhovinu» i paradajz nasjeckamo. Jaja umutimo.

U velikoj tavi zagrijemo ulje i na slaboj vatri pržimo luk dok ne omekša.

Dodamo, zatim, bijeli luk i paprike pa pržimo, povremeno miješajući, oko 5 minuta.

Dodamo «suhovinu» i pržimo dvije minute, pa ubacimo paradajz. Ostavimo da se lagano prži dvije do tri minute.

Izlijemo jaja u tavu i sve vrijeme miješamo.

Posolimo i pobiberimo, prema ukusu, pospemo peršunom i poslužimo.

Prijatno!

(VIjesti.me/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...