"FRLJOKA" NA SUĐENJU FAHRUDINU RADONČIĆU: Radončić odbacuje optužbe Tužilaštva da je vršio pritisak na bivšu Delalićevu djevojku Azru Bučan!

Kako saznaje "Frljoka", u zatvorenom dijelu sjednice Radončić će predočiti račune iz brojnih hotela u Hrvatskoj i Crnoj Gori u kojima je boravio sa zaštićenom svjedokinjom Almom Ferović, u vrijeme kada ga optužnica tereti da je vršio pritisak na Azru Bučan

  • Frljoka

  • 02. Jan. 2017  02. Jan. 2017

Na današnjem suđenju Fahrudinu Radončiću i ostalim optuženim u aferi "Lutka", koji se tereti za utjecaj na pravosuđe i pritisak na svjedoke, prvooptuženi Radončić odgovarao je na navode iz optužnice da je vršio pritisak na bivšu djevojku Ramiza Delalića Ćele, Azru Bučan.

Prema optužnici, Radončić je lično, te uz pomoć drugih optuženih, pokušao zastrašiti i utjecati na svjedočenje gospođice Bučan koja je bila u vezi sa Ramizom Delalićem prije njegove likvidacije.  Za ubistvo Delalića u Prištini se sudi Naseru Kelmendiju, Radončićevom prijatelju i poslovnom partneru.

"Ja sam sa rahmetli Ramizom bio prijatelj, a u dobrim sam odnosima i sa njegovom bivšom djevojkom Azrom Bučan", kazao je Radončić na početku otvorenog dijela suđenja. On je objasnio da se jeste angažirao nakon jedne financijske operacije, koja je zbog nestručnosti gospođice Bučan mogla imati tragični ishod.

"Ja sam joj se našao pri ruci sa svojim stručnim timom ljekara financijske struke i specijalista-notara, pa je ta operacija izvedena profesionalno i, što je najvažnije, bez žrtava i u korist gospođice Bučan".

Sudsko vijeće je nakon toga zatvorilo sjednicu i zamolilo novinarske ekipe da napuste sudnicu. Kako saznaje "Frljoka", u zatvorenom dijelu sjednice Radončić će predočiti račune iz brojnih hotela u Hrvatskoj i Crnoj Gori u kojima je boravio sa zaštićenom svjedokinjom Almom Ferović, u vrijeme kada ga optužnica tereti da je vršio pritisak na Azru Bučan.

Bit će predočene i SMS poruke koje je optuženi razmjenjivao sa više ženskih osoba od kojih nijedna nije Azra Bučan.

"Senka, reci Seji neka prikolje Zvizdića, dosta smo ga samo povaljivali", jedna je od Radončićevih poruka od kojih se ledi krv u žilama, a do kojih smo došli ljubaznošću kolega iz "Avaza".

NAPOMENA: Tekst je satiričnog karaktera.

trenutak ...