FRLJOKA PRENOSI "FACEBOOK HUTBU" STUDENTA HARISA ZAHIRAGIĆA: Mnogim profesorima drveće je zaklanjalo džumu, muslimanima studentima su tražili dlaku u ajetu!"

"Pri kraju su pripreme za našu kampanju u vrtićima i osnovnim školama, popularno nazvana "Na džumi možeš biti i ti", kao i za našu stariju populaciju, penzionere, čije ćemo vjerske i građanske slobodu afirmirati u saradnji sa MTV "Igman" kroz scensko-muzički edukativni reality program "Nikad nije kasno za ikindiju-namaz"

  • Frljoka

  • 03. Jan. 2017  03. Jan. 2017

Haris Zahiragić, predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu, u svojoj prvoj Facebook-hutbi u 2017. godini, poručio je studentima da je odluka Senata Univerziteta u Sarajevu o zabrani predavanja i održavanja ispita na sarajevskim fakultetima u vrijeme džuma-namaza velika pobjeda studenata protiv agresivnih, radikalnih sekularista među profesorima i studentima.

"Međutim, u novoj godini se nećemo uspavati na lovorikama", poručio je Zahragić. "Iz reakcija dijela poražene klike, očito je da među profesorima, studentima i dijelu sekularističkih militanata, kojima je strano sve što je sveto, i dalje ima onih kojima je, da se izrazim slikovito, drveće džumu zaklonilo".

"To su oni među profesorima", otkriva Zahiragić, "koji se ne ustručavaju da tokom ispita, čak i u vrijeme džuma -namaza, favoriziraju studente sekulariste, dok studentima-vjernicima traže, da se slikovito izrazim, dlaku u ajetu!"

Zahiragić se posebno osvrnuo na netolerantan odnos prema "sestrama studentkinjama koje su se zbog diskriminacije prema njihovoj odjeći javno pobunile. Izvinjavam se, htio sam reći, pobulile".

Haris Zahiragić je najavio i da će Studentski univerzitet na čijem je čelu u 2017. širiti svijest o nepovredivosti džuma- namaza i među drugim kategorijama stanovništva, bez obzira, kako je napisao na "vjeru, spol i naciju i imovinski status".

"Pri kraju su pripreme za našu kampanju u vrtićima i osnovnim školama, popularno nazvana "Na džumi možeš biti i ti", kao i za našu stariju populaciju, penzionere, čije ćemo vjerske i građanske slobodu
afirmirati u saradnji sa MTV "Igman" kroz scensko-muzički edukativni reality program "Nikad nije kasno za ikindiju-namaz".

Na kraju Facebook-hutbe Haris Zahiragić se posebno zahvalio članovima Senata Univerziteta u Sarajevu koji su donijeli odluku o poštivanju džume u naučno-nastavnom procesu.

"Time su na našem Univerzitetu, nakon stotinu-dvjesto godina, vjerske i građanske slobode konačno ušle na širom odŠKRIJELJnuta vrata", poručio je Zahiragić.

NAPOMENA: Tekst je satiričnog karaktera.

trenutak ...