BAKE ZNAJU KAKO: Napravite koh, slasticu prema starom receptu

Koh je kolač koji se brzo pravi, a isto tako brzo i nestaje sa tanjura...

  • Gastro

  • 07. Jan. 2017  07. Jan. 2017

  • 0

Priprema

 

1.

Odvojiti žumanca od bjelanaca i umutiti 6 bjelanaca sa 6 supenih kašika šećera u čvrts snijeg, pa dodavati žumanca jedno po jedno. U to dodati griz (pakovanje od 200gr.) i meko brašno. 

2.

Nastrugati koru limuna i staviti u koru. Koru peći na 180 stepeni 19 minuta, pa smanjiti temperaturu na 150, dok stranice ne počnu da se odvajaju- sveukupno  20-ak minuta. 

3.

Dok se kora peče, prokuhati mlijeko i dodati 5 kašika šećera i vanilin šećer.

4.

Kada je kora pečena, vrelo mlijeko polako sipati preko nje u istom kalupu u kojem se pekla. Koru prelivati iz par puta, dok polako ne upije mlijeko.

5.

Ostaviti na sobnoj temperaturi da se prohladi, pa u frižider preko noći. 

 

Posluživanje

 

Kolač se služi baš baš hladan, skoro kao sladoled. 

 

(Coolinarka/SB)

 

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...