ŠEF SRPSKE DIPLOMATIJE ZA BOŽIĆ U PALESTINI: Ivica Dačić položio vijenac na grob Jasera Arafata

Srbijanski ministar je još jednom ponovio da je "Jaser Arafat bio veliki prijatelj Jugoslavije i predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita"

  • Regija

  • 07. Jan. 2017  07. Jan. 2017

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije i ministar vanjskih poslova Ivica Dačić posljednjeg dana posjete Palestini položio je vijenac na grob Jasera Arafata.

 

Srbijanski ministar je još jednom ponovio da je "Jaser Arafat bio veliki prijatelj Jugoslavije i predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita", saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

 

Ministarstvo prenosi da je "posjeta Palestini okarakterisana kao veoma uspješna, tokom koje je ministar Dačić razgovarao sa najvišim palestinskim zvaničnicima, predsjednikom Mahmudom Abasom i ministrom vanjskih poslova Rijadom Al-Malikijem". 

 

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić uputio je božićnu čestitku građanima Srbije i svima poželio "mir, zdravlje i porodičnu sreću".

 

"Veoma sam počastvovan što mogu sa ovog svetog mesta, iz Crkve Hristovog rođenja u Vitlejemu, da čestitam svim građanima Srbije Božić, najradosniji hrišćanski praznik", naveo je Dačić, saopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova Srbije.

 

Ivica Dačić je prethodno, posjetio i Izrael.

 

trenutak ...