BITKA KABLOVSKIH OPERATERA ZA ZENICU: Telemach napao TXtv, a ovi im odgovorili podjelom 20.000 letaka!

Prije nepunih mjesec dana u Zenici je počeo s radom novi kablovski operater, TXtv, čije je sjedište u Tuzli, i kako se čini, na najboljem je putu da otkine značajan dio tržišnog kolača koji je do sada najvećim dijelom biuo u posjedu Telemacha.

  • Ekonomija

  • 08. Jan. 2017  08. Jan. 2017

  • 2

 

Zaoštravanje konkurencije u ovom gradu potaknuo je već dugo vremena tinjajući sukob dva kablovska operatera - TXtva i Telemacha. Najprije je iz Telemachove kuhinje lansirano nekoliko žestokih napada na TXtv a potom je tuzlanski operater uzvratio istom mjerom: podijelio je građanima Zenice 20.000 letaka u kojima ih iscrpno izvještava o pozadini cijelog sukoba.

 

Pored ostalog, na letku piše da „naš konkurent na tržištu, kompanija »Telemach« doo Sarajevo, putem svoje televizije N1 i njihovog web portala, te putem navodne »grupe građana«,u javnosti ruši ugled naše kompanije te napada službenike gradskih organa, a sve to sa jednim ciljem, da nas kriminalizuje u vašim očima i da zastraši službenike, kako ne bi nikome dozvolili rad u Gradu Zenici, osim Telemachu“.

 

Dalje piše kako je televizija N1 optužila »TXtv« doo da je srpska firma i da građani u Zenici potpisuju ugovore sa srpskom firmom.

 

„To nije tačno. Dole potpisani direktor, Sabahudin Bešić, jedini je (100%) vlasnik »TXtv« doo i jedini zastupnik iste firme.

 

Ukoliko baš moramo dokazivati vlasništvo firmi, onda pogledajte izvod iz sudskog registra društva Telemach, koji je u prilogu ovog pisma i iz kojeg se jasno vidi da Dragan Šolak iz Kragujevca u Srbiji neograničeno zastupa kompaniju Telemach doo, što nesporno dokazuje ko je stvarni vlasnik »Telemach« doo Sarajevo“.

 

TXtv dalje navodi: „Ne želimo da nas odaberete samo zato što je TXtv doo domaća, bosanska firma, nego zato što nudimo dobre cijene i kvalitetne usluge, ali ako se otvara pitanje nacionalnosti, onda je potrebno znati istinu.

 

Službenici gradskih službi prozivani da su, navodno, djelovali nazakonito i tako izdali odobrenje za građenje »TXtv« doo u Zenici. Ako pogledate propise u BiH, vidjet ćete da, u skladu sa odredbama Zakona o komunikacijama BiH, opštinski organi moraju izdati dozvolu svim onim operaterima koji zatraže odobrenje za građenje i prilože potrebnu dokumentaciju. Na osnovu tih propisa oko 60 operatera u BiH proteklih godina dobilo je oko 300 građevinskih dozvola u raznim opštinama, između ostalog i pravni prethodnik Telemacha, društvo » Telekabal« doo za područje općine Zenica“, piše pored ostalog na podijeljenim lecima.

 

„U svemu tome jasna je namjera Telemacha i njegove televizije N1 da prijetnjama zastraše službenike gradskih organa, da će biti prozivani u medijima, da će biti sačekivani svake sedmice ispred skupštinske sale…, ukratko da rad TXtv kriminalizira u potpunosti, računajući na to da ćete vi, korisnici, povjerovati tim njihovim argumentima.

 

Istom vrstom pritiska je Telemach prije dvije godine zastrašio društvo » Alvatel« doo, kako isto ne bi dobilo odobrenje za građenje, plašeći se da će mu Alvatel preuzeti korisnike, isto kao što se danas plaši da će korisnike preuzeti TXtv doo.

 

Kada je Alvatelu onemogućio rad i nezakonitim pritiscima učinio ga svojim poslušnikom, danas N1 proziva gradske službenike pitanjem: »Zašto je društvu TXtv doo izdato odobrenje za građenje, a Alvatelu, prije dvije godine, nije bila izdata?«

 

Sami procijenite, da je građevinska dozvola Alvatelu bila izdata (obzirom da N1 optužuje službenike gradskih organa za neizdavanje), Telemach bi danas u Zenici imao nekoliko hiljada korisnika manje. Znači, od neizdavanja dozvole Alvatelu, prije dvije godine, najviše je profitirao Telemach, pa to jasno dokazuje ko je krivac za zastrašivanje i kočenje izdavanja dozvole Alvatelu.

 

Jasno je da to ne mogu biti službenici gradskih organa, jer je korist od toga imao samo Telemach.

Poštovani građani, sva pisma, blaćenje društva »TXtv« doo i slična pisanja u javnosti imaju samo jedan cilj, da nas vi ne bi prihvatili kao urednog operatera, nego žele da im povjerujete da smo kriminalna firma kako biste ostali kod njih, iako imaju više cijene usluga.

 

Oni će radije otjerati TXtv nego odreći se dijela zarade na vama, spuštanjem cijena.

 

Radi čistih računa u prilogu vam dostavljamo niz informacija u vezi Telemacha, kako biste po svojoj vlastitoj savjesti procijenili ko želi pošten rad, a ko želi prijetnjama i zastrašivanjem da odnese novac iz Bosne i Hercegovine.

 

Nas u TXtv doo ove prijetnje nisu uplašile, naprotiv su nas dodatno ohrabrile.

 

Na sreću, o tome da li ćemo uspjeti u Gradu Zenici, ne odlučuje Telemach i televizija N1, nego Vi građani.

Stoga vas molimo da nam ukažete povjerenje i vjerujete u nas, a mi ćemo vam to vratiti kroz još bolje usluge i još bolje cijene“, poručili su Zeničanima vlasnici TXtva.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...