PREŽIVIO NA TEMPERATURI OD MINUS 20 STEPENI: Srbijanac nakon dva dana pronađen živ u bunaru dubokom 5 metara

Jezdimir Milić iz srbijanskog sela sela Smoljinac proveo je u bunaru dva i po dana, bez hrane i vode

  • Regija

  • 09. Jan. 2017  09. Jan. 2017

Jezdimir Milić iz srbijanskog sela sela Smoljina, ckoji je nestao u petak, pronađen je u nedjelju, 8. januara u bunaru na periferiji sela.

 

Goran Marković, njegov susjed, našao je Jezdimira promrzlog u bunaru na periferiji sela. Jezdimir je proveo oko dva i po dana u bunaru dubokom oko 5 metara. Na temperaturama minus dvadeset stepeni Celzijusa bez hrane i vode.

 

Jezdimir Milić je izašao iz porodične kuće oko 10 sati u petak, 6. januara. sa namjerom da ode do prodavnice kako bi kupio namirnice za Božić. Međutim, Jezdimir nije se vratio do kasnih sati. Njegov nestanak je prijavljen u subotu 7. januara.

 

Nakon prijave nestanka policija je započela potragu međutim toga dana Jezdimir nije pronađen.

U nedelju, 8. januara policija je nastavila potragu i izvršila obilazak svih puteva i ulica kao i vikendica u naselju Smoljinac, prenose srbijanski mediji.

 

Oko 13 sati Jezdimirov susjed Goran Marković je prošao kraj bunara pored koga je stajala torba sa namirnicama i iz koga su se čuli Jezdimirovi vapaji za pomoć.Marković je odmah otišao do veterinarske stanice i zajedno sa veterinarom pozvao policiju. Ubrzo je na lice mjesta stigla i vatrogasna služba koja je izvukla Jezdimira iz bunara.

 

Jezdimir Milić je prebačen u požarevačku Opštu bolnicu gdje mu je dijagnostikovana hipotermija.

 

trenutak ...