FRLJOKA SAZNAJE: Dodik predložio Nikoliću i Vučiću da vozove i autobuse sa Kosova preusmjeravaju na stanicu Štrpci!

Kako je kazao Nikolić, sa Dodikom je razgovarao o krizi koja je nastala nakon jučerašnjeg sprječavanja ulaska voza iz Srbije na teritoriju Kosova od strane specijalnih snaga kosovske policije

  • Frljoka

  • 15. Jan. 2017  15. Jan. 2017

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić saopštio je danas nakon sjednice Savjeta za nacionalnu sigurnost da je telefonski razgovarao sa Miloradom Dodikom, predsjednikom Republike Srpske.

Kako je kazao Nikolić, sa Dodikom je razgovarao o krizi koja je nastala nakon jučerašnjeg sprječavanja ulaska voza iz Srbije na teritoriju Kosova od strane specijalnih snaga kosovske policije.

"Predsednik Dodik ponudio je pomoć vlastima u Srbiji u sklopu kontramera koje pripremamo prema samoproglašenoj državi Kosovo. Dodikov predlog da se ubuduće autobusi i vozovi koji sa Kosova
saobraćaju prema Srbiji i drugim državama presumeravaju na stanicu Štrpci u Republici Srpskoj, odakle bi dalje nastavljale put na željene destinacije, čini nam se razumnim i prihvatljivim", kazao je Nikolić.

On je dodao da su se Dodik i on složili da bi time bili rasterećeni putni i željeznički pravci u Srbiji, ali bi rasterećeni, na stanici Štrpci, bili i vozovi i autobusi.

Tomislav Nikolić je rekao da se time ne bi ugrožavao bilo koga i podsjetio je takav sporazum o specijalnim vezama stanice Štrpci sa Željeznicama Srbije potpisan prije 25 godina između Milana Lukića, ministra saobraćaja u Vladi RS, i Vlade Savezne Republike Jugoslavije.

"Taj je sporazum bio dobar i dao je vidljive rezultate", kazao je Tomislav Nikolić.

NAPOMENA: Tekst je satiričnog karaktera.

trenutak ...