NE ZOVE SE DŽABA TAKO: Šta je subota bez begove čorbe? E, pa, evo recepta...

Oprati i u hladnu vodu staviti 500 g kokošijeg mesa...

  • Gastro

  • 21. Jan. 2017  21. Jan. 2017

  • 0

Za pet osoba:

* 500 g kokošijeg mesa

* 200 g mrkve, celera i peršuna (korijen)

* 50 g bamje

* 10 g riže

* 2 dl milerama

* 3 žumanca

* sok od pola ili čitavog limuna

* so, po potrebi

Priprema:

Oprati i u hladnu vodu staviti 500 g kokošijeg mesa.

Potom, očistiti povrće (mrkvu, peršun i celer) i sve staviti da se kuha, uz dodatak potrebne količine soli.

Kad je meso kuhano, izvaditi ga iz posude, vodu procijediti, ali je ostaviti u posudi.

Povrće isjeći na kockice.

Kokošije meso očistiti od kostiju i takođe isjeći na kockice.

Zatim sve (meso, povrće i procijeđenu vodu) sastaviti i u to dodati odvojeno skuhanu rižu i bamju.

Sve, zatim, ponovo prokuhati i dodatkom limuna i soli poboljšati okus.

Prije serviranja, čorbi dodati izmiješane žumance i mileram.

Neko bi rekao da se ovako napravljena begova čorba se ne jede, nego pije!:)

(I.PIlavdžić/"Bosanska kuhinja")

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...