WIGEMARK PORUČIO DODIKU I ČOVIĆU: „Svaka izmjena vezana za Ustavni sud BiH oduzima vrijeme i energiju, sačekajte malo sa tim“

"Po mom mišljenju, pitanje Ustavnog suda ali i druga politička pitanja najbolje bi bilo rješavati kroz proces integracija u EU nakon dobijanja statusa zemlje kandidata", izjavio je Specijalni predstavnik Evropske unije u BiH ambasador Lars-Gunnar Wigemark

  • Politika

  • 27. Jan. 2017  27. Jan. 2017

Specijalni predstavnik Evropske unije u BiH ambasador Lars-Gunnar Wigemark izjavio je danas u Sarajevu da bi svaka izmjena vezana za Ustavni sud BiH zahtijevala izmjenu Ustava Bosne i Hercegovine jer su uloga i ustroj te institucije vrlo jasno definisani u Ustavu.

Upitan o zahtjevu za odlazak stranih sudija iz Ustavnog suda BiH, Wigemark je rekao da, koliko mu je poznato, ne postoji konsenzus o tom pitanju zbog čega pokretanje tog pitanja oduzima vrijeme i energiju koje bi trebalo iskoristiti za reforme.

- Po mom mišljenju, pitanje Ustavnog suda ali i druga politička pitanja najbolje bi bilo rješavati kroz proces integracija u EU nakon dobijanja statusa zemlje kandidata. Sačekajte malo s tim pitanjima - rekao je Wigemark, prenosi Fena.

Vezane vijesti

trenutak ...