RASIM LJAJIĆ O REVIZIJI TUŽBE PROTIV SRBIJE: „Plašim se da će politički odnosi između dvije države izvjesno vrijeme biti zamrznuti“

"Moramo naći način da ovaj obim ekonomske saradnje bude nastavljen, jer sam siguran da će politički odnosi biti na dosta, dosta, niskom nivou", izjavio je potpredsjednik Vlade Srbije Rasim Ljajić

  • Politika

  • 08. Feb. 2017  08. Feb. 2017

Potpredsjednik Vlade Srbije Rasim Ljajić rekao je da bi revizija tužbe BiH protiv Srbije za genocid dovela do zamrzavanja političkih odnosa dvije zemlje.

 

Ljajić je dodao da treba sačekati i vidjeti da li će do revizije tužbe uopšte doći i podsjetio na visoke kriterijume Međunarodnog suda pravde u Hagu na osnovu kojih se utvrđuje da li je počinjen genocid.

"Mislim da će biti razmotrene sve te opcije pre nego što bude podignuta tužba, tu su dva osnovna preduslova. Jedan je da dođe do novih činjenica, a mislim da je u ovih 10 godina sve što smo radili bilo potpuno transparentno, kada smo izručili sve optužene Hagu i bili potpuno kooperativni, kada je reč o dostavi dokumentacije i pristupa arhivima Srbije. Ne znam šta bi mogla da bude ta nova činjenica", naveo je Ljajić.

On je dodao da ne može unaprijed da govori o tome šta će biti, ali da se plaši, da će ukoliko bi se to dogodilo, politički odnosi dvije države na izvjestan period biti zamrznuti.

Odgovarajući na pitanje novinara kako komentariše to što je reviziju tužbe najavio bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić, rekao je da se mora naći način da i u takvim uslovima dvije zemlje sarađuju.

"Moramo naći način da ovaj obim ekonomske saradnje bude nastavljen, jer sam siguran da će politički odnosi biti na dosta, dosta, niskom nivou", izjavio je Ljajić novinarima nakon skupa o Cefti

 

trenutak ...