U ŽIVINICAMA UBIJEN ZAŠTITAR: Nasilni gost ga poprskao omamljujućim sredstvom a onda izbo nožem

Sve je pokušao spriječiti brat zaštitara, ali je i on zadobio ubodne rane u predjelu ruku

  • Hronika

  • 15. Feb. 2017  15. Feb. 2017

Tridesetosmogodišnji H. A. ubijen je noćas u sveopćoj tučnjavi koja se dogodila u jednom ugostiteljskom objetku u Živinicama.

 

Kako Faktor saznaje, njega je na smrt izbo 26-godišnji mladić iz Banovića inicajala A. A. u tuči do koje je došlo deset minuta nakon ponoći u noći sa utorka na srijedu. Mladić iz Banovića je bio gost u kafiću u kojem je ubijeni radio kao zaštitar.

 

U jednom trenutku dvadesetšestogodišnjak se posvađao sa drugim gostima, a H. A. je, radeći svoj posao, nastojao smiriti situaciju. Međutim A. A. je nasrnuo na njega i pri tome je koristio omamljujuće sredstvo kako bi onesposobio zaštitara.

 

U sveopćem metežu posegnuo je za nožem te je zaštitara nekoliko puta ubo u grudni koš. 

 

Sve je pokušao spriječiti brat zaštitara, ali je i on zadobio ubodne rane u predjelu ruku. 

 

Nasilni mladić je pobjegao iz lokala, a H. A. je odmah Hitnom pomoći prebačen do Doma zdravlja u Živinicama. Međutim, borbu za život nije izdržao te je preminuo u kolima Hitne pomoći. 

 

Odbjeglog nasilnika policija je nedugo potom pronašla u blizini Doma zdravlja u Živinicama i konstatovala  da i sam ima povrede. On je odmah nasrnuo na policiju, ali je savladan i prebačen u UKC Tuzla gdje mu je ukazana pomoć. 

 

Prema riječima Admira Arnautovića, glasnogovornika MUP-a TK, on će odmah nakon ukazivanja pomoći biti uhapšen i sproveden na saslušanje.  U sveopćoj tučnjavi povrede je zadobio i brat zašitara i policajac kojeg je osumnjičeni za ubistvo napao.

 

Također A. A. je polupao automobil ubijenog zaštitara.  

 

- Uviđaj na mjestu događaja jutros obavljaju policajci PU Živinice i kantonalni tužilac. Naložena je obdukcija tijela preminulog kao i vještačenje noža kojim je ubistvo počinjeno. Postupajući tužilac je naložio obavljanje i drugih radnji sa ciljem rasvijetljavanja slučaja - kazao je Arnautović za Faktor. 

trenutak ...