ŠOKANTNA TVRDNJA B PORTALA: Kardiohirurg na KCUS-a Mirsad Kacila mjesečno primao 15.300 eura!?

U vrijeme otvaranja Centra za srce tadašnji generalni direktor KCUS-a Faris Gavrankapetanović i šef Centra za srce, kardiohirurg Mirsad Kacila, najavljivali su da će "sarajevski Centar postati regionalno prepoznatljiv". Da li je postao? Ne bi se reklo, piše B portal te iznosi šokantne tvrdnje o visni honorara doktora Kacile.

  • Društvo

  • 16. Feb. 2017  20. Feb. 2017

 

B portal je objavio kopiju dokumenta na kome se vidi potpis bivšeg direktora KCUS-a Farisa Gavrankapetanovića, prema kojem mjesečni honorar doktora Kacile iznosi nevjerovatnih 15.300 eura, odnosno  183.600 eura ili 358.000 KM godišnje!

 

Portal dalje navodi da je ukupna investicija u Centar za srce koji vodi doktor Kacila, iznosila oko 26 miliona KM, te konstatira da uprkos tolikom ulaganju nisu ostvareni očekivani rezultati. odnosno Centar za srce nije se uspio nametnuti kao regionalni medicinski brend.

 

Portal dalje navodi da je doktor Kacila u tijesnoj vezi s liderom SBB-a Fahrudinom Radončićem,  o čemu svjedoči i činjenica da je lider SBB-a u vrijeme dok je bio u pritvoru nekoliko dana boravio na Kardiohirurgiji kod doktora Kacile mada se žalio na srčane tegobe pa se shodno tome trebao liječiti na Kardiologiji. 

 

alt

 

 

 

trenutak ...