SARAJEVSKI ADVOKATI OSTAJU U PRITVORU: Kantonalni sud donio odluku za Hamzića, Hrvačića, Skopak, Spahovića i Pitu

Još uvijek se čeka odluka Kantonalnog suda za određivanje mjera zabrane napuštanja boravišta i zabrane kontaktiranja sa svjedocima osumnjičenima Vildani Ligati i Selmi Taraniš

  • Hronika

  • 17. Feb. 2017  17. Feb. 2017

Kantonalni sud u Sarajevu je, na prijedlog tužioca Tužilaštva Kantona Sarajevo, odredio jednomjesečni pritvor osumnjičenima u akciji "Kurir" Ismetu Hamziću, Esadu Hrvačiću, Samini Skopak, Zaimu Spahoviću i Muameru Piti.

 

Doneseno je rješenje o određivanju mjere pritvora za pet osumnjičenih osoba, potvrđeno je Feni iz Kantonalnog suda u Sarajevu.

 

Osumnjičenima je određen pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

 

Kako je Feni rečeno iz Kantonalnog suda u Sarajevu još uvijek se čeka odluka Kantonalnog suda za određivanje mjera zabrane napuštanja boravišta i zabrane kontaktiranja sa svjedocima osumnjičenima Vildani Ligati i Selmi Taraniš.

 

- Odluka za mjere zabrane će biti donesena naknadno - kazali su iz Kantonalnog suda u Sarajevu.

Navedeni su osumnjičeni za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima zloupotrebe položaja ili ovlasti i krivotvorenja službene isprave.

 

Uhapšeni su u utorak, 14. februara, prema nalogu Tužilaštva KS, kada su pripadnici Federalne uprave policije (FUP) u akciji "Kurir" izvršili pretrese na deset lokacija u KS-u i tom prilikom uhapsili sedam osoba.

 

trenutak ...