UKUSAN, HRANJIV, NEODOLJIV: Osim što je dobar za doručak, ovaj napitak snižava holesterol i krvni pritisak

Miješajte na tihoj vatri, dok napitak ne postane pjenušav

  • Zdravlje

  • 17. Feb. 2017  17. Feb. 2017

  • 0

Ukusan i hranjiv kakao osim što može da utiče na snižavanje krvnog pritiska i jačanje krvnih sudova, može da smanji "loš" holesterol (LDL) i da poveća dobar (HDL).

 

Za to su zaslužni flavonoidi, koje kakao sadrži u izobilju, a koji su istovremeno značajni i za smanjenje faktora rizika za dijabetes. 

 

Ilustracija: Nemagreske.com


Kakao bi trebalo da se pije topao. Pomiješajte šolju mlijeka, dvije kašike kakaoa u prahu, jednu kašiku meda, jednu kašičicu ekstrakta vanile i prstohvat soli

Miješajte na tihoj vatri, dok napitak ne postane pjenušav.

 

(Novosti/SB)

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...