TOMISLAV NIKOLIĆ POTVRDIO: „Ne mogu na silu da idem u BiH, ne idem nigde gde nisam dobrodošao“

„Ne želim da odem u Sarajevo i da neko kaže da tamo nisam drag gost", izjavio je predsjednik Srbije

  • Politika

  • 22. Feb. 2017  22. Feb. 2017

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je za Radio-televiziju Srbije da poštuje odluku organa Srpske napredne stranke (SNS) o kandidaturi Aleksandra Vučića za predsjednika Srbije.

 

„Sve dok SNS nije donio odluku, ja sam predlagao da se dogovaramo, ali kada je odluka doneta, shvatio sam da bih mnoge ljude naveo da kažu nešto loše o meni i da mogu da potpuno preokrenem situaciju u korist ljudi za koje ne bih želio da budu na čelu Srbije i u koje nemam povjerenja“, rekao je Nikolić.

 

Predsjednik Srbije je otkrio i da neće ići u Sarajevo.

„Ne želim da odem u Sarajevo i da neko kaže da tamo nisam drag gost. Ne mogu na silu da idem u BiH. Ponašanje prema Vučiću koji je otišao u Srebrenicu, da se pokloni senima bilo je besprizorno. Prešli smo i preko toga, pružili ruku Bakiru Izetbegoviću, a sad opet problemi“,  rekao je Tomislav Nikolić i potvrdio je da će danas u Beogradu razgovarati sa Miloradom Dodikom i Mladenom ivanićem.

„Neću da idem u Sarajevo, a da Bakir kaže da nisam dobrodošao. Ne idem nigde gde nisam dobrodošao“, izjavio je Nikolić.

Osvrćući se na kandidaturu za predsjednika Srbije, Nikolić je rekao da je imao pred sobom stav da SNS podržava Vučića za predsjednika i taj stav poštuje.

Dodao je da voli Srbiju i SNS, barem isto koliko i oni koji su glasali na organima SNS-a da Vučić bude kandidat za predsjednika.

"Moj izbor je bio lak, a bilo je zanimljivo i mučno da posmatram kako se pojedinci, odmah nakon što je neko lansirao vest da bih mogao da se kandidujem, svrstavaju na različite strane. Neki moji prijatelji se odjednom pretvaraju u ljude koji bi Srbiju da zaštite od mene", rekao je Nikolić.

Dodao je da je Srbija veća i od njega i od Vučića i da joj obojica žele dobro. Naveo je da se sa Vučićem dogovorio da nastave zajednički rad na obnavljanju Srbije i na reformama, bez obzira ko je na kojoj funkciji.

"Shvatio sam da je vrijeme da ponovo zajedno izađemo pred Srbiju. Juče smo dogovorili da zajednički rad na podizanju Srbije sa koljena nastavimo", rekao je Nikolić za RTS.

trenutak ...