MLADEN IVANIĆ O RADU PREDSJEDNIŠTVA BiH: „Svjestan sam da smo nakon jučerašnjeg prekida sjednice ušli u krizu“

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić nije želio komentirati najavu funkcionisanja Vijeća ministara BiH u tehničkom mandatu, poručivši kako to pitanje treba postaviti liderima Saveza za promjene

  • Politika

  • 24. Feb. 2017  24. Feb. 2017

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je danas u Sarajevu kako je svjestan činjenice da je nakon jučerašnjeg prekida sjednice, Predsjedništvo BiH ušlo u krizu.

 

- Nisam ja Predsjedništvo BiH uveo u krizu, nego član Predsjedništva koji nije htio da se izjašnjava, koji nije htio da govori o tužbi, koji nije dao šansu instituciji BiH da se o tužbi izjasni – kazao je Ivanić.

 

- Niko mi nije ponudio, niko od mene nije tražio da se organizuje rasprava, a svi kažu da sam protiv. Prosto je nevjerovatno koliko se teze obrću. Svi govore kako ja kao izdajem BiH, a branim Srbiju, a ni riječi nisam rekao o tome. Stalno sam govorio o načinu donošenja odluka – smatra predsjedavajući Predsjedništva BiH.

 

-Jučer je bio rizik, moglo se desiti dva naprema jedan, da dva člana glasaju za podizanje revizije i da se dobije legalitet – dodao je Mladen Ivanić.    

 

- Valjda bih i ja, kao čovjek koji predstavlja BiH, trebao da znam koji su argumenti. Valjda bi, kao od nekoga ko u ovom trenutku predstavlja BiH, trebalo da se zatraži i od mene šta mislim. Ništa se od toga nije desilo – rekao je Ivanić i napomenuo kako bi „kvaziintelektualci koji brane BiH valjda trebali da podrže moj zahtjev da se o reviziji raspravlja“.

 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić nije želio komentirati najavu funkcionisanja Vijeća ministara BiH u tehničkom mandatu, poručivši kako to pitanje treba postaviti liderima Saveza za promjene.

 

Istakao je da on brani princip odlučivanja, dodajući da ne zna šta je to konkretno uradio ili šta je trebao uraditi pa da ispuni želje onih koji ga kritikuju.

 

Mladen Ivanić je rekao i da će odlučiti kada će uputiti pismo Međunarodnom sudu pravde i na koji način, kao i da će morati imati posebnog izaslanika.

trenutak ...