KO "PODVODI" ČLANOVE DF-a: Rukovodstvo stranke tvrdi da im članovi prelaze u SDP po nalogu SDA?!

"Tačno je da ih SDP-u 'podvodi' Mufid Lojo, bivši član SBiH-a, SDP-a i DF-a. Usput rečeno, čovjek koji je izbačen iz DF-a zbog slučaja poznatog MUP-u Kantona Sarajevo", saopćili su iz Demokratske fronte

  • Politika

  • 24. Feb. 2017  24. Feb. 2017

Nakon što je „Slobodna Bosna“ danas prva objavila da je veći broj članova Demokratske fronte iz Općinskog odbora Stari Grad u Sarajevu odlučio promijeniti partijske knjižice i preći u SDP, kao i da je tu stranku napustio Denis Challenger, vijećnik u sarajevskoj Općini Centar, stigla je i zvanična potvrda informacije.

Demokratska fronta je izdala saopćenje za javnost o, kako su naveli, navodnom osipanju članstva, koje prenosimo u cijelosti.

– Tačno je da pojedini dosadašnji članovi DF-a, nakon što su saznali da se ne nalaze u prijedlogu novih općinskih Povjereništava u sarajevskim općinama, pokušavaju svoj dalji angažman naći u SDP-u BiH.

– Tačno je da je to njihovo demokratsko pravo. Pravo da ne budu zadovoljni svojom pozicijom u DF-u i da svoje ambicije pokušaju ostvariti u drugim strankama, uključujući i SDP BiH.

– Tačno je da ih SDP-u “podvodi” Mufid Lojo, bivši član SBiH-a, SDP-a i DF-a. Usput rečeno, čovjek koji je izbačen iz DF-a zbog slučaja poznatog MUP-u Kantona Sarajevo.

– Tačno je da je jutros Mufid Lojo tražio da njega i Denisa Challangera primi Nermin Nikšić, te tražio da ih prime u članstvo SDP-a, a o čemu je Nikšić obavijestio Komšića.

– Tačno je da Mufid Lojo ovo zapravo radi po nalogu SDA (ako bude potrebno možemo i detaljno objasniti sa kojim dijelom SDA i sa kojim novinarsko – političkim krugom), sa ciljem slabljenja DF-a i sa podmuklim pokušajem da zbog ovoga izazove sukob DF-a i SDP-a.

– Tačno je da ni u čemu sto su planirali u SDA, a izvode razne “Loje”, neće uspjeti! Niti su oni tako kvalitetni ljudi da mogu imati utjecaj na DF, niti će uspjeti izazvati politički sukob između DF-a i SDP-a.

A SDP-u poručujemo da smo svjesni izazova i odgovornosti koji stoje pred nama i da nećemo dopustiti da zajednički projekat na kojem radimo zaustave ni SDA ni razne “Loje”. A neka im je sa srećom sa “novim kadrovima” ako odluče da ih prime, navodi se u saopćenju Demokratske fronte.

Vezane vijesti

trenutak ...