KAKO SE KALIO DODIKOV DEKAN ĆERANIĆ: Univerzitet u Banjaluci “naučno” dokazao da je Vasković Vehabija...

Novi blog Slobodana Vaskovića prenosimo u cijelosti

  • Politika

  • 09. Mar. 2017  09. Mar. 2017

  • 1

Piše: Slobodan Vasković

Nakon inauguracije Predraga Ćeranića u v.d. dekana Fakulteta bezbjednosnih nauka i spiska njegovih “naučnih” radova, na osnovu kojih je stekao tu visoku poziciju, sasvim je razumno upitati se da li je Milan Mataruga, rektor Univerziteta u Banjaluci, ekvivalent Miroljuba Petrovića, “doktora” prirodne medicine, poznatog po svojim “antisatanističkim”, anticivilizacijskim stavovima.

“Dr” Petrović, između ostalog, predlaže izgradnju Poligona za Kamenovanje Satanista u Borči, kod Beograda (spaljivanje nakon kamenovanja u šinteraju-Borča), a kao način rada Izvršiteljima Kamenovanja preporučuje tehnike ISIL-a. Kojima se Izvršitelji mogu podučiti, prema “naučnom” Petrovićevom mišljenju, gledajuči video-materijale i fotografije egzekucija koje vrše ISIL-ovci.

“Satanisti” su u Petrovićevim očima svi oni koje on navede kao Neprijatelje Srba. Spisak je pogolem.

Ćeranićev spisak Satanista

Jedan takav spisak upravo je poslužio rektoru Univerziteta u Banjaluci Milanu Matarugi da Predraga Ćeranića inauguruiše u v.d. dekana FBN-a u Banjaluci, dok je drugi razlog, kako je Mataruga naveo, to što je “Ćeranić htio da bude dekan”.

Ovdašnji Miroljub (Mataruga) gotovo da je prevazišao svog uzora “Dr” Petrovića.

Mataruga je Ćeranićeve tekstove, pune mržnje prema svim kritičarima Režima, Savezu za promjene, Zapadu…, objavljene u listu “Press”, kao i na portalima “Fond strateške kulture” i “Pravda” prihvatio/vrednovao kao načune radove.

Iz izvještaj Komisije, koja nije bila ni kompetentna za odlučivanje o dekanu, uočljivo je da je Ćeraniću, mimo Zakona i Pravilnika, vrednovano 130 novinskih članaka kao naučni radovi.

Čak je i jedan Ćeranićev intervju vrednovan kao naučni rad i dobio je za njega 2 poena, od ukupno 327 bodova koliko je skupio i postao v.d. dekan.

Ćeranić “naučno” dokazao da je Vasković Vehabija

Ćeranić je dva boda dobio i “naučnoj obradi” potpisnika ovih redova u svojoj škrabotini “Ruski specijalci u Banjaluci i njihovi domaći protivnici”.

Ja, Slobodan Vasković, nepoznatim naučnim metodama, koje su primijenjene na meni i mojim tekstovima, u Ćeranićevom “naučnom” radu označen sam: 1) Eksplicitno kao Pero Luković; 2) Eksplicitno kao Momo Joksimović; 3) Implicitno kao Vehabija, da bi se, metodologijom svojstvenom Ćeraniću i MatarugiMiroljubuPetroviću ustvrdilo i to eksplicitno da sam pod 4) rado viđen gost na prijemima koje američka ambasada organizuje u Banjaluci.

Čitav pomenuti “naučni rad” pada na tački 4., jer sam rado viđen gost i na prijemima koje američka ambasada organizuje i u Sarajevu, tako da je jasno da “Istraživač” Ćeranić nije ovaj “naučni” rad sproveo temeljno, nije istražio sve aspekte prijema, njihovu rasprostranjenost, kako geografsku, tako i svaku drugu; Nema ni riječi o Prototipu Gosta na tim prijemima, posebno ni slova šta se služi kao iće i piće.

Dalje, Ćeranić “Istraživani Subjekt Vasković” implicitno dovodi u vezu sa Vehabijama, jer Subjektove tekstove prenosi “Saff”, za koji navodi da je “najčitaniji i najpoznatiji vehabijski portal”.

Vasković na Miroljubovom Poligonu

Implicitni Vehabija Vasković, zaključak je, treba završiti na Miroljubovom Poligonu za Kamenovanje kao Satanista, a Momci koji kamenuju mogli bi bi biti i sam Rektor Mataruga, edukovan na video snimcima i fotografijama egzekucija u režiji ISIL-a, zajedno sa članovima Komisije, koji su “naučnika” Ćeranića predložili za v.d. dekana!!!

Uputio sam pitanja MatarugiMiroljubuPetroviću, putem SMS-a, da mi objasni kojim “naučnim metodama i metodološkim pristupima” je Ćeranić došao do navedenih zaključaka, ali odgovor od Miroljuba Mataruge nisam dobio.

Čak sam ga i pozivao, ali telefon je samo zvonio i zvonio i zvonio…

Shvatio sam da Rektor izučava video zapise i fotografije, uzvikujući po uzoru na svog idola “Dr” Miroljuba: Mač, bre, Bato! Mač!

Izvinjenje

Očekujem da mi se Rektor Mataruga javno izvini, jer je priznao laži, klevete i objede kao naučni rad i doveo me u realnu opasnost da budem kamenovan, odrubljene glave, strijeljan, mučen, razapet…, jer sam Implicitni Vehabija, što je, kako je on prihvatio, potvrdio i “Saff”, prenošenjem mojih tekstova!

Očekujem da mi se Rektor Mataruga javno izvini, jer me je Univerzitet u Banjaluci, koji bi trebao biti nezavisan, zahvaljujući njegovoj zavisnosti od politike, javno deklarisao kao Neprijatelja Srba, Rusa, Rusije, Srbije, Republike Srpske, Dragana Lukača, Željke Cvijanović, Ruskih Specijalaca, Specijalnih jedinica RS i Srbije…, što nije istina.

Lično se smatram njihovim prijateljima, sa akcentom na Lukača i Specijalce. Ž.C. smatram prijateljicom i posjedujem zajedničke fotografije sa njom!

Očekujem da mi se Rektor Mataruga javno izvini, jer sam bio Subjekt neuspjelog eksperimetnisanja Režima da od Ćeranića napravi bar donekle suvislog skribomana, i to bez moje volje i htijenja.

Očekujem da se Rektor Mataruga javno izvini svima, kompletnom Društvu, jer je kao naučne radove prihvatio proseravanja o Obojenim revolucijama, Hibridnim ratovima; Jer je Jezik Mržnje inaugurisao u Naučni Jezik; Jer je Targetiranje Nepodobnih okarakterisao kao Nauku, koja zaslužuje najviše akademske funkcije.

Ćeranić potvrdio da je Sorošev Plaćenik

Važno je navesti još nekoliko oblasti na kojima je Ćeranić dobio bodove neophodne za titulu dekana: Tri boda je dobio, jer je 2007. godine bio angažovan “kao istraživač u studiji koja se bavi radom agencija za provođenje zakona u BiH, sa posebnim osvrtom na položaj službi bezbjednosti”.

Studiju je, kojeg li iznenađenja, radio za Transparency International (TI BiH)!!!

Jedan od finansijera TI BiH je i Fond Otvoreno Društvo, iza kojeg stoji Džordž Soroš, koji je Glavni Negativac u brojnim “naučnim radovima” Ćeranića; Tu je i podrška USAID-a i NED-a, američkih organizacija, plus podrška Evropske komisije, koje Ćeranić em “naučno”, em “satire”.

Da ne povjeruješ: Ćeranić je od Soroša uzeo pare da bi ga kritikovao! I optuživao za Obojene revolucije i Hibridne ratove i za sve što mu je palo na um…

Neko će reći da je Ćeranić shvatio! Hehehehehe…

Ćeranić je javno priznao da je Sorošev Plaćenik. Hibridni i Obojeni!

Dvica od Radovana

Ćeranić je dva boda dobio objavljujući “naučne radove” u SNSD-ovom glasilu “Argumenti”, potom još dva boda za “naučni tekst” - “Savez za promjene u kontekstu obojenih revolucija”.

Dva Velika Boda dobio je i za potvrdu da ga je Radovan Karadžić Ukazom Predsjednika Republike 1993. odlikovao Ordenom Miloša Obilića, dok ne piše ništa koliko je dobio bodova učestvujući u naporima da uhapsi Karadžića.

Budimo realni - nije do Ćeranića; Tip je bolesno ambiciozan i tu nema popravke.

Do Mataruge je koji je ovim potezom uništio i zadnju mrvu slobode Univerziteta, imenujući šarlatana za dekana.

Mataruga je mnogo opasniji od Miroljuba Petrovića, čijim psihotičnim “naučnim” radovima i dokazima se može i gorko nasmijati, podvodeći ih pod Najcrnji “humor”; Petrović je samostalni strijelac; Mataruga je opasan, jer je na čelu Univerziteta i spreman je na njegovo satiranje i najcrnju zloupotrebu u propagandističke svrhe jednog opasnog ubilačkog Režima!

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...