MEKTIĆ PROČITAO PORUKE KOJE MU JE SLALA RUŽICA JUKIĆ: „Svi predsjednici sudova Srbi znaju da su pod mojom zaštitom'' (FOTO)

''Ja iza takvih Srba ne stojim. Ona se hvali da je branila one koji su trebali biti suspendovani. Ja nisam. Ne daj mi Bože da sam pod njenom zaštitom'', rekao je ministar sigurnosti BiH

  • Društvo

  • 09. Mar. 2017  09. Mar. 2017

Dragan Mektić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, održao je danas u Sarajevu press konferenciju na kojoj je govorio o aktuelnim političko-sigurnosnim pitanjima, a komentirao je i sukob koji je prije nekoliko dana u jednom televizijskom nastupu imao s Ružicom Jukić, potpredsjednicom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH.

''Evo žene, koja je na visokoj poziciji, i koja je 10 minuta u onoj emisiji mlatila mojom diplomom. Moram zbog nje da objasnim. Slala mi je poruke, da voli Srbe, da ih spašava. Sad ću vam pročitati jednu poruku'', ispričao je Mektić, a potom dobar dio press konferencije posvetio čitanju tih poruka.

''Imam rodicu u Brodskoj, Brodu, Novom Sadu, Beogradu. Svi predsjednici sudova Srbi, znaju da su pod mojom zaštitom'', pročitao je ministar sigurnosti BiH, javlja N1.

''Kakvi smo mi to Srbi da nas moraju štititi?'', zapitao se ministar sigurnosti obraćajući se novinarima i dodao:

''Ja iza takvih Srba ne stojim. Ona se hvali da je branila one koji su trebali biti suspendovani. Ja nisam. Ne daj mi Bože da sam pod njenom zaštitom'', rekao je Mektić, a potom pročitao još jednu poruku.

''Dragane, ono što sam iznijela o tebi, pa je rekla diploma, Srebrenica, paljenje džamija - ja našla na internetu. Mislim da bi dobro bilo da tražiš istragu da skineš hipoteku sa sebe'', pročitao je Dragan Mektić.

Mektić je novinarima podijelio uvjerenje kojim se dokazuje da je završio studij za unutrašnje poslove i stekao zvanje diplomiranog kriminaliste.

Potom je pitao šta je sa biografijom Ružice Jukić od 1963. godine do 1999. godine s obzirom na to da se ne zna šta je ona radila sve do 1999. godine kada je završila fakultet.

loading...

Vezane vijesti

trenutak ...