PILEĆI BATACI S GLJIVAMA: Recept za brz, jednostavan i ukusan nedjeljni ručak

Vrijeme pripreme do 60 minuta...

  • Gastro

  • 19. Mar. 2017  19. Mar. 2017

  • 0

Mekano meso pilećih bataka još je sočnije u kombinaciji s gljivama

 

Priprema:

 

  1. Iz bataka i karabataka izdvojite kosti. Meso namažite maslinovim uljem, posolite, pobiberite i istrljajte mirisnim biljem i rendanom koricom limuna, sve po ukusu.

 

  1. Pecite na gril tavi (može i na roštilju). Ispečeno meso poredajte na oval.

 

  1. Na ugrijanom ulju propržite nasjeckani luk, dodajte narezane gljive, nasjeckan bijeli luk, narezan paradajz oguljen i bez sjemenki, posolite, pobiberite i začinite mirisnim biljem. Pržite dok sve ne omekša. Prelijte preko ispečene piletine.

 

Dobar tek!

 

(SB/Gastro.me)

 

 

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...