I ZVANIČNO POTVRĐENO: Zbog bojkota delegata SNSD-a i DNS-a odgođena sjednica Doma naroda Parlamenta BiH

Član Kolegija Doma Ognjen Tadić ističe kako ga je pomenuti trojac telefonskim putem obavijestio kako sutra neće doći na zasjedanje, ali i dodaje da mu razlog takvog poteza nije poznat

  • Politika

  • 20. Mar. 2017  20. Mar. 2017

Sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH koja je najavljena za danas, neće biti održana. Sjednice neće biti jer su predsjedavajući Kluba srpskog naroda Sredoje Nović (SNSD), njegov zamjenik Dragutin Rodić (DNS) i delegat Nebojša Radmanović (SNSD) obavijestili Kolegij da se na zasjedanju neće pojaviti.

 

Nović, Radmanović i Rodić su izjavili da se osim problema uzrokovanih predajom zahtjeva za reviziju tužbe protiv Srbije, trebaju riješiti i pitanja tužilaštava i sudija, odnosno, kako su naveli, prisustva stranaca u Ustavnom sudu BiH.

"Kolega Radmanović me samo obavijestio da je odgodio sjednicu Komisije za vanjsku trgovinu i carine kojom on predsjedava, a koja se trebala održati prije sjednice Doma. Spomenuo je mogućnost i da se njih trojica neće pojaviti", rekao je za delegat Kluba Bošnjaka Sead Kadić, dodavši kako će on doći u Sarajevo.

Član Kolegija Doma Ognjen Tadić ističe kako ga je pomenuti trojac telefonskim putem obavijestio kako sutra neće doći na zasjedanje, ali i dodaje da mu razlog takvog poteza nije poznat.

trenutak ...