SVAĐA U AVIONU AIR SERBIA: Na aerodromu u Londonu uhapšena četiri putnika koji su stigli letom iz Beograda

Pretpostavlja se da je riječ o britanskim državljanima pakistanskog porijekla, a privedeni su zbog uznemiravanja putnika i potencijalnog ugrožavanja sigurnosti

  • Vijesti

  • 20. Mar. 2017  20. Mar. 2017

Četiri putnika aviona Air Serbia koji je iz Beograda poletio ka Londonu privedeni su po slijetanju na londonski aerodrom Heathrow. Pretpostavlja se da je riječ o britanskim državljanima pakistanskog porijekla, a privedeni su zbog uznemiravanja putnika i potencijalnog ugrožavanja sigurnosti.

 

Kako piše B92, članovi posade i putnici, među kojima je bila i novinarka srbijanske agencije Beta, prvo su osjetili dim cigareta. Tri mlađa muškarca i žena su i poslije više upozorenja putnika, nastavili pušiti. 

Situacija tokom dvosatnog leta bila je napeta, dolazilo je i do svađe sa putnicima, a privedena putnica je ostale putnike optuživala za rasizam. 

Tokom leta privedeni su non-stop sjedali i ustajali, premještali se sa mjesta na mjesto, a druga četiri mlađa putnika iz aviona su praktično služila kao osiguranje i sprječavali ih da šetaju po avionu. 

Jedna od stjuardesa otela je paklu cigareta i upaljač jednom od privedenih, oduzela pasoš i izdala pisano upozorenje, a u jednom trenutku zaprijetila je i da će avion prinudno sletjeti. 

Kada je avion konačno sletio u London svi putnici su zamoljeni da ostanu na svojim sjedištima. Ušla je policija i uhapsila navedene putnika, a od putnika u zadnjim redovima koji su im bili najbliži uzeti su iskazi.

 

trenutak ...