JEDI ZDRAVO, JEDI DOBRO: Poklanjamo recept za slasno zapečeno povrće

Za  samo sat vremena pripremite ukusno i zdravo jelo, idealno u ove proljetne dane

  • Gastro

  • 21. Mar. 2017  21. Mar. 2017

  • 0

 

Sastojci

 

6 osoba

1 komorač

100 g malih rajčica

100 g tikvica

100 g vrhova šparoga

40 g zelenih maslina

150 g špinata

3 jaja

50 ml vrhnja

1 žličica Vegete

sol

papar crni mljeveni

60 g maslaca

40 g paškog sira

nasjeckani peršin

 

Priprema

 

Korijen komorača narežite na ploške, a tikvice na kolutiće.

Veliku tavu premažite maslacem, na nju dodajte ploške komorača i kratko popecite da komorač zamiriše, dodajte tikvice, šparoge i špinat, pa još kratko popecite da povrće malo omekša.

Dodajte rajčicu narezanu na ploške, Vegetu, masline, popaprite i lagano promiješajte.

Jaja, vrhnje i ribani sir dobro umutite, dodajte prstohvat soli i prelijte povrće.

 

Posluživanje

Smanjite plamen i kad su jaja gotova, pospite peršinom i odmah poslužite.

 

Dobar tek!

 

(Coolinarka/SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...