DRAMATIČNO U BANJOJ LUCI: Dodik primio željezničare koji štrajkuju glađu, obećao isplatu plata i odmah otišao u Vladu RS

Štrajkači su na svoju inicijativu otišli kod Dodika koji je obećao da će u roku od 24 sata biti isplaćena februarska plata kao i da će se obustaviti disciplinski postupci protiv štrajkača

  • Vijesti

  • 21. Mar. 2017  21. Mar. 2017

Čedomir Knežević, željezničar koji je u štrajku glađu, bio je na sastanku kod predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, nakon čega je štrajkačima  obećana isplata dugovanja, saznaje ATV.

 

Štrajkači će ukoliko se ispuni to obećanje prekinuti štrajk. Milorad Dodik je nakon sastanka sa štrajkačima otišao u Vladu Republike Srpske.

 

Štrajkači su na svoju inicijativu otišli kod Dodika koji je obećao da će u roku od 24 sata biti isplaćena februarska plata kao i da će se obustaviti disciplinski postupci protiv štrajkača.

Knežević se vratio na stanicu i obavijestio ostale štrajkače o rezultatima sastanka. Očekuje se da donesu odluku o eventualnom prekidu štrajka nakon ovih obećanja.

 

Željeznička pruga u Banjaluci i jutros je blokirana, a vozovi iz Doboja idu do Vrbanje, ali ne mogu ući u željezničku stanicu.

 

Tristo radnika Željeznica nastavilo je blokadu pruge na ulazu u Željezničku stanicu Banjaluka, u znak solidarnosti sa 12 kolega koji su stupili u štrajk glađu, tražeći da budu ispunjeni njihovi zahtjevi.

 

Radnici "Željeznica Republike Srpske" spremni su da prekinu štrajk glađu i blokadu pruge pod uslovom da im danas bude isplaćena februarska plata, izjavio je jedan od štrajkača glađu Zlatko Marin.

 

On je naveo da štrajkači traže garancije za redovne isplate plata i toplog obroka u narednom periodu, da sa Upravom "Željeznica Republike Srpske" bude održan hitan sastanak u vezi isplate zaostalih dugovanja i da ne budu pokrenuti disciplinski postupci protiv štrajkača i učesnika protesta, prenosi Srna.

 

trenutak ...