DODIK NE ODUSTAJE OD BOJKOTA: Poslanici SNSD-a neće doći na sjednicu Parlamenta BiH ni kada bude glasanje o zakonu o akcizama

Milorad Dodik je potvrdio da poslanici SNSD-a neće prisustvovati sjednicama Predstavničkog doma Parlamenta BiH i zbog zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske

  • Politika

  • 22. Mar. 2017  22. Mar. 2017

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da poslanici SNSD-a neće prisustvovati sjednicama Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, pa ni kada na dnevnom redu bude zakon o akcizama.

 

Odgovarajući na novinarsko pitanje da li će poslanici SNSD-a prisustvovati sjednici, Dodik je podsjetio da SNSD nije dio vlasti na nivou BiH, kao i da je to obaveza onih koji su na vlasti, a ne njihova.

 

- Ono što smo imali obavezu, mi smo na nivou Republike Srpske uradili, a obaveze koje su preuzeli zajednički nivo i Federacija BiH treba da urade, mi sa tim nemamo ništa. Ne idemo tamo jer parlamentom predsjedava čovjek koji je komandovao i omogućio postojanje ozloglašenog odreda El mudžahedin na prostoru zeničke regije – izjavio je Dodik.

 

On je potvrdio da poslanici SNSD-a neće prisustvovati sjednicama Predstavničkog doma Parlamenta BiH i zbog zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske u kojima se navodi da je "potrebno da se postave neke tačke dnevnog reda, pa da se tek onda raspravlja".

 

- Sve ovo vrijeme je pogrešno rađeno tako što je pokušano da se od BiH i njenih institucija naprave državne institucije, odnosno da se od Savjeta ministara napravi vlada, koji je pomoćni organ Predsjedništva. Ali kada svake sedmice imate sjednicu, ljudi olako pomisle da se oni bave nekim ozbiljnim poslom i da su neka vlada - kazao je Dodik, prenosi Srna.

trenutak ...