IZETBEGOVIĆ PORUČIO BOŠNJAČKIM POLITIČARIMA: „Svi moraju imati crvenu liniju kada je interes države i naroda u pitanju“

"Borba za istinu, pravdu i prosperitet države BiH naš je put kojim ćemo zajedno s vama nastaviti", rekao je Bakir Izetbegovićna izvještajnoj skupštini Udruženja boraca ''Crni Labudovi''

  • Politika

  • 26. Mar. 2017  26. Mar. 2017

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović na izvještajnoj skupštini Udruženja boraca ''Crni Labudovi'' pozvao je članove Udruženja  da se ne dijele i da ostanu jedinstveni kada su u pitanju nacionalni interesi.

 

Poručio je da svi bošnjački političari moraju imati crvenu liniju kada je interes države i naroda u pitanju.

 

- Borba za istinu, pravdu i prosperitet države BiH naš je put kojim ćemo zajedno s vama nastaviti  - istakao je Izetbegović.

 

Ukazao je na značaj jedinice ''Crni labudovi'' u ratu,  ističući da su bez ikakve kalkulacijeodgovorili svakom zahtjevu. Zahvalio je članovima Udruženja što čuvaju i njeguju tradiciju ''Crnih labudova'' i Armije Republike BiH.

 

Skupštini je prisustvovao federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević te ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo.
 
Ministar  Bukvarević je čestitao Udruženju na svemu što su postigli u protekle tri godine. Zahvalio je za ono što čine u očuvanju istine o odbrani BiH i naveo da to rade iskreno. Podsjetio je da je to jedno od udruženja koje u svojim izvještajima nema stavke za lična primanja.

 

- Ta iskrenost bila je prepoznatljiv simbol 'Crnih labudova' i u protekloj agresiji zbog čega ste kao i danas bili cijenjeni u narodu. Uz ovlaštenje rukovodstva udruženja boraca kao i svih drugih udruženja koja okupljaju pripadnike Armije i MUP-a BiH želim da odamo priznanje predsjedniku Bakiru Izetbegoviću na borbi za istinu i pravdu za žrtve genocida i da mu kažemo da predstavnici boračkih udruženja stoje iza njega i da želimo da se zajedno borimo za istinu, pravdu i prosperitet naše jedine domovine BiH - istakao je ministar Bukvarević.

 

Za doprinos u radu Udruženja u protekloj godini zaslužnim pojedincima i institucijama su uručena priznanja.

 

Najveće priznanje ''Povelja Udruženja '' za 2016. godinu dodijeljena je federalnom ministru Edinu Ramiću.

 

Ramić je u ime dobitnika priznanja zahvalio Udruženju te obećao da će Ministarstvo na čijem je čelu i dalje biti podrška na polju čuvanja tradicije sjećanja i na polju izgradnje boljih uslova života kroz projekte održivog povratka, saopćeno je iz Ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata FBiH.

 

trenutak ...