OPOZICIJA BOJKOTUJE ŽELJKU CVIJANOVIĆ: Napustili sjednicu Narodne skupštine na početku obraćanja premijerke

Vojin Mitrović, koji je nakon izlaska iz NDP-a djelovao u Klubu SNSD-a, najavio je danas da će ubuduće djelovati kao nezavisni poslanik

  • Politika

  • 28. Mar. 2017  28. Mar. 2017

Opozicija u Narodnoj skupštini Republike Srpske i danas je napustila sjednicu entitetskog parlamenta na početku obraćanja premijerke Željke Cvijanović.

Poslanici SDS-a, PDP-a i NDP-a od početka mandata aktuelne Vlade bojkotuju obraćanje premijerke Željke  Cvijanović još od "afere kupovina poslanika", odnosno, kako smatraju, potvrde autentičnosti audiosnimka na kojem ona govori o “toj aferi".

Iako opozicija nije bila u skupštinskoj sali, Cvijanović je odgovarala na pitanja poslanika vladajuće koalicije, u okviru rasprave o prvoj tački - Poslanička pitanja i odgovori.

Poslanik NDP-a Dragan Čavić prethodno je zaprijetio da će opozicija potpuno napustiti rad parlamenta, jer Vlada RS-a, kako tvrdi, ne poštuje poslovnik Narodne skupštine i ne odgovara na pitanja parlamentaraca.

Na početku današnjeg redovnog zasjedanja saopćeno je i da je poslanik Vojin Mitrović, koji je nakon izlaska iz NDP-a djelovao u Klubu SNSD-a, sada najavio da će djelovati kao nezavisni poslanik. 

trenutak ...