DODIK TVRDI DA GA JE VUČIĆ SPASIO SANKCIJA IZ BRISELA: „On je rekao Angeli Merkel da bi to bio jednostran potez, koji ne vodi ničemu“

Dodik je sinoć za TV Hepi rekao da činjenica da se Evropska unija nije pridružila američkim sankcijama protiv njega, što u najmanju ruku predstavlja neoubičajenu situaciju, i da zna da je premijer Srbije Aleksandar Vučić učinio maksimalan napor u tom pogledu

  • Politika

  • 31. Mar. 2017  31. Mar. 2017

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da dobra saradnja Republike Srpske i Srbije nije nikakvo inaćenje, nego potpuno normalna stvar.

"Ne bi bilo normalno da ne sarađujemo, a sarađivati i podržavati se je sasvim normalno", rekao je Dodik i dodao da je jaka i moćna Srbija, uticajna među velikim silama, veća garancija i za Republiku Srpsku.

Dodik je sinoć za TV Hepi rekao da činjenica da se Evropska unija nije pridružila američkim sankcijama protiv njega, što u najmanju ruku predstavlja neoubičajenu situaciju, i da zna da je premijer Srbije Aleksandar Vučić učinio maksimalan napor u tom pogledu.

"Obično kada Amerika nekog sa ovih prostora sankcioniše, to prati i EU", rekao je Dodik, komentarišući to što je Vučić rekao njemačkoj kancelarki Angeli Merkel da bi uvođenje sankcija Brisela protiv Dodika bio jednostran potez koji ne vodi ničemu.

Dodik je, između ostalog, rekao i da nije slučajna kovanica "bosanski Srbi", navodeći da se time žele podijeliti Srbi u BiH od Srba u Srbiji.

On je ponovio da je prvi put u posljednjih 15 godina čuo da je neko u Srbiji rekao da Srbe više niko neće dirati i da Srbija ima dovoljno snage i potencijala da odbrani Srbe gdje se god nalazili, kao što je rekao Vučić.

"To je nedvosmislena poruka ne samo ovog vremena, nego i ono što mi očekujemo i za sva buduća vremena, bez obzira ko bio predsjednik Srbije. To je zavjet Srbije koji mora da se jasno kaže nama u Republici Srpskoj, koji smo često bili izloženi mnogim stvarima", rekao je Dodik.

loading...

trenutak ...