SLOVENCI ŽELE PONOVO PREUZETI MERCATOR: Ruske banke bi prodale svoj udio, zauzvrat traže ulazak na energetsko tržište

Slovensko „Delo“ piše kako je hrvatska strana spremna prodati zdravi dio prezaduženog Agrokora - Mercator - slovenskom kapitalu, te tvrde da je Zoran Janković, ljubljanski gradonačelnik, voljan opet preuzeti vođenje Mercatora

  • Ekonomija

  • 02. Apr. 2017  02. Apr. 2017

Među slovenskim poduzetnicima počeli su se ovih dana neslužbeno javljati zainteresirani za preuzimanje Mercatora, a navodno postoji interes i za non-core dio Agrokora.

 

Slovensko „Delo“ piše kako je hrvatska strana spremna prodati zdravi dio prezaduženog Agrokora - Mercator - slovenskom kapitalu, te tvrde da je Zoran Janković, ljubljanski gradonačelnik, voljan opet preuzeti vođenje Mercatora.

 

„Delo“ tvrdi kako ruske banke nisu zainteresirane za trgovački lanac Mercator, nego da bi ga prodale nazad slovenskom kapitalu, ali da bi zauzvrat tražile ulazak na energetsko tržište.

 

Novinari „Jutarnjeg lista“ su pokušali jučer doći do ljubljanskog gradonačelnika Jankovića koji se, pak, nije javljao. Međutim, Jankovića su dobili nedugo nakon što su počeli problemi s Agrokorom, ali odbijao je javno komentirati probleme u kojima se našao Ivica Todorić i njegov koncern.

 

- Ne bih to komentirao, nije trenutak, nemam što reći - izjavljivao je ljubljanski gradonačelnik Janković.

 

„Jutarnji list“ iz izvora bliskog Agrokoru doznaje da kompanija već dulje ima u planu prodaju non-core imovine koncerna, a kao zainteresirani se u kuloarima spominju i neki slovenski poduzetnici, poput jednog od bogatijih Slovenaca Igora Laha, ali on je jučer demantirao tu namjeru. Rekao je da ima neke planove, ali da oni nemaju nikakve veze s Agrokorom.

 

- Puno njih je zainteresirano za kupovinu, sad svi čekaju vidjeti što će se događati s cijenama, što će se prodavati, za koliko, naravno da postoji interes – kazao je izvor „Jutarnjeg lista“.

 

trenutak ...