POP KAŽNJEN ZBOG NASTUPA U „PAROVIMA“: Sveštenik Drago Ljubičić se bez znanja vladike pojavio u rijaliti šouu, i to usred „strasne sedmice“

"Naša je dužnost da idemo u narod. Apostoli su išli po kafanama i propovedali", rekao je sveštenik, kojeg je episkop žički Justin Stefanović kaznio zabranom pričešća i sveštenodejstva do daljnjeg

  • Zabava

  • 17. Apr. 2017  17. Apr. 2017

Sveštenik Srpske pravoslavne crkve Drago Ljubičić, koji je prošle nedjelje ušao u „Parove“ kako bi podržao takmičara Zorana Manijaka, kažnjen je zbog tog čina!

 

Kako „Alo!“ saznaje među sveštenicima u Čačku, episkop žički Justin Stefanović kaznio je oca Dragu zabranom pričešća i sveštenodejstva do daljnjeg.

 

- Ocu Dragu se zamera što je u toku takozvane strasne sedmice, usred posta, bez znanja nadležnog vladike boravio u rijaliti šouu „Parovi” i time negativno uticao na ugled Srpske pravoslavne crkve. Otac Drago jeste penzioner, ali nije mogao bez pitanja da ide na mesto na kojem se šire blud i nemoral. S druge strane, možda bi se moglo razmisliti i o tome da „Parovi” i drugi slični rijaliti programi ubuduće dobiju duhovnika kako bi se uticalo da se blud i nemoral smanje – kazao je za „Alo!” pomalo u šali jedan od čačanskih sveštenika, koji iz razumljivih razloga nije htio da mu otkriju identitet.

 

Kazna za oca Dragu stigla je tokom uskršnjih praznika, uz obrazloženje da sebi nije smio da dopusti takvu vrstu javnog istupanja.

 

- Došao sam da ih zamolim da praštaju, niko nije bez greha... Oni su mladi ljudi i treba uticati na njih. I treba da pevaju, a ne da se svađaju. Može to da se napravi da bude valjano i korisno. Treba da praštamo u ovoj nedelji - rekao je sveštenik Drago, koji se u svešteničkoj odori pojavio u „Parovima”.

 

On je tada otkrio i da mu je omiljena pjevačica Jasna Milenković Jami i da sve njene hitove zna napamet.

 

Zbog svega toga, oca Dragu su na društvenim mrežama u Srbiji prozvali Drago Diskrecija.

 

- Naša je dužnost da idemo u narod. Apostoli su išli po kafanama i propovedali - rekao je sveštenik.

 

 

trenutak ...