KAD JE iPHONE PUN KAO ŠIPAK: Ako vam je zatrpana memorija, ne brišite podatke, ovo je jednostavan način prebacivanja slika i videozapisa u računalo (VIDEO)

Stigli ste s godišnjeg odmora, putovanja, izlaska i natrpali ste mobitel odličnim slikama. Lijepo je imati punu galeriju sve dok u jednom trenu ne popunite svu memoriju i više nemate mjesta ni za jednu sliku. Što tada?

  • HiTec

  • 18. Apr. 2017  18. Apr. 2017

  • 0

Kako prebaciti slike s iPhonea na kompjuter

Kako biste uvezli/prebacili slike, koristite Fotografije ili Prijenos slika.

Spojite svoj iPhone s MAC računalom

Dopustite spajanje vašeg iPhonea s računalom – kako biste to napravili, utipkajte lozinku za otključavanje mobitela (ako je imate) i odaberite Vjeruj ovom računalu / Trust this computer

Pričekajte da se otvori aplikacija s fotografijama. Možete ju otvoriti i sami dvoklikom na ikonu fotografija na vašem računalu.

Odaberite tab na kojem piše Uvezi / Import – trebao bi se nalaziti na gornjem dijelu vašeg ekrana. Ovo se također možda pojavi samo, bez vašeg klikanja.

Nakon toga odaberite svaku fotografiju koju želite prebaciti. Ukoliko želite prebaciti samo nove fotografije, možete odabrati Uvezi sve nove fotografije/ Import all new photos

Kliknite Uvezi odabrano / Import selected – nalazi se na desnom gornjem kutu vašeg ekrana

Odaberite želite li zadržati originalne fotografije na svom iPhoneu ili ne odabiranjem ikone Zadrži / Keep ili Obriši / Delete. Brisanjem originalnih fotografija s vašeg iPhonea dobiti ćete mnogo slobodne memorije.

Kada završite, iskopčajte USB kabel iz računala i mobitela.

Korištenje AirDrop-a.

Otvorite Mac Finder / Pretraživač – plava ikona na docku

Odaberite opciju AirDrop – vjerojatno se nalazi u Favoritima s lijeve strane prozora za pretraživanje. Ako se ne nalazi tamo, utipkajte u tražilicu na desnom vrhu ‘AirDrop’, kliknite na ikonu i otvorite

Odaberite Dopusti vidljivost koja se nalazi na dnu AirDrop stranice.

Odaberite Svima. Ovo će povećati šanse da će vaš iPhone prepoznati vaše Mac računalo

Otvorite fotografije na svom iPhoneu

Odaberite album – možda ćete morati odabrati ikonu Albumi u donjem desnom kutu ekrana kako bi vidjeli albume. Kako biste vidjeli sve svoje fotografije, odaberite album naziva Sve fotografije u gornjem lijevom kutu ekrana

Odaberite Select – nalazi se u desnom kutu ekrana

Odaberite svaku fotografiju koju želite prebaciti – ako odaberete sliku koju ne želite prebaciti, možete ju ponovno kliknuti kako biste maknuli odabir

Pritisnite ikonu Podijeli / Share – u obliku je strelice prema gore u donjem lijevom kutu ekrana

Odaberite ikonu AirDrop – trebala bi biti ispod liste svih odabranih fotografija. Ako je ta ikona već plava, znači da je AirDrop omogućen.

Kliknite ikonu svog Maca – pojavit će se na istom mjestu kao i ikona AirDropa

Na svom računalu sada biste trebali vidjeti ekran s opcijama vezanih uz vaše fotografije, tj. medije koje ste odabrali putem AirDropa

Pritisnite Spremi / Save – ovo će spremiti i prebaciti slike s iPhonea na kompjuter. Do njih ćete moći doći kroz Downloads folder.

Nakon prebacivanja slika na računalo možete ih urediti, skratiti video zapise, sastavljati albume i još mnogo toga.

Prebacivanje slika s iPhonea na računalo ako koristite Windowse

Ako koristite Windows sustav na svom računalu, slike možete prebaciti nakon što otključate svoj iOS uređaj pomoću lozinke i dopustite spajanje kompjutera i vašeg pametnog telefona.

Nakon što spojite svoj iOS uređaj, na računalu otiđite u folder My computer / Moje računalo – ako nije na desktopu, otvorite bilo koji folder i pronaći ćete ga na lijevoj strani ekrana.

Dvoklikom odaberite folder s imenom svog iPhonea. Taj folder će se nalaziti unutar dijela s Devices and drives. Ime foldera biti će vjerojatno ‘Vaše ime iPhone’. Ako se folder ne pojavljuje, isključite uređaj iz USB kabla i ponovno ga uključite. Ako se i dalje ne pojavljuje, utipkajte ‘Devices and printers’ u tražilicu računala, desnim klikom odaberite ‘Apple iPhone’ i odaberite Troubleshoot – to će navesti vaš iPhone da se pojavi u folderima.

Nakon što otvorite folder vašeg iPhonea odaberite Internal Storage folder.

Dvoklikom odaberite DCIM folder.

Kako biste prebacili slike s iPhonea na računalo s dva klika odaberite folder, pronađite slike koje želite prebaciti.

Kako biste lakše odabrali više fotografija odabirite ih tako da na tipkovnici držite CTRL i mišem odabirete fotografije koje želite.

Odabrane fotografije mišem povucite preko do desktopa (drag and drop / odaberi i povuci) – i dalje držite CTRL. Ako ste držali CTRL cijelo vrijeme, možete odabrati jednu fotografiju i sve će se prebaciti na vaš desktop.

Kada završite, iskopčajte USB kabel iz računala i mobitela.

Ako slike ne možete uvesti na kompjuter ili ono nakon svih pokušaja ne prepoznaje iPhone, iPad ili iPod touch uređaj kao fotoaparat, morat ćete ažurirati iPhone ili pronaći drugo računalo. Windows XP sustav možda neće moći uvesti videozapise veće od 500 MB ako iTunes nije instaliran, ili ako nema programa drugih proizvođača.

Korištenje iClouda

Na svom iPhone otvorite Postavke – to je siva ikona na desktopu iPhonea – ili se nalazi u folderu Utillities

Skrolajte do četvrtog dijela postavki i odaberite iCloud

Odaberite Fotografije / Photos. Ako vam se ovaj dio ne pojavljuje, moguće je da niste povezani sa svojim iCloud računom. Ako niste spojeni sa svojim iCloudom, morat ćete se prijaviti uz pomoć svog Apple ID-a.

Pronađite iCloud Galerija Fotografija / iCloud Photo Library i odaberite Uključeno / On. Tada će se to zazeleniti i fotografije će se početi kopirati na vaš iCloud.

Nakon što su se prebacile sve fotografije, otvorite pretraživač na svom računalu.

Otvorite iCloud internetsku stranicu.

Upišite svoj Apple ID i lozinku.

Odaberite strelicu prema desno. Postoji mogućnost da će vas tražiti dodatnu lozinku koja će se pojaviti na ekranu vašeg iPhonea – samo ju utipkajte u traženo mjesto.

Odaberite Fotografije / Photos

Kliknite na fotografiju koju želite preuzeti – također možete odabrati više fotografija tako da kliknete na Odaberi fotografije / Select Photos u desnom gornjem dijelu ekrana

Pritisnite Download tipku – pojavit će se kao ikona oblaka sa strelicom prema dolje. Nakon toga će se odabrane fotografije spremiti na vaše računalo.

Jednostavne alternative

Ako i nakon svih koraka i dalje imate problema s prebacivanjem fotografija s iPhonea na kompjuter, ova dva programa bi vam mogli pomoći.

Osim instaliranja novih programa, možete pokušati slati po nekoliko fotografija putem svog maila i onda ih skinuti na računalo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...