NAKON PISANJA "SB" GRAĐANI SVJEDOČE: Poslije svakog povratka, ministru Ismiru Jusku stranačke kolege na Aerodromu organizuju poseban doček!?

Navodno je na Arodromu Sarajevo za adekvatan, "svečan" doček ministra Ismira Juska kada se vraća sa brojnih putovanja zadužen Rusmir Krka, bivši tjelohranitelj Fahrudina Radončića, koji je nakon što je SBB "zauzeo" Aerodrom zaposlen kao šef kontradiverzionog odjeljenja

  • Društvo

  • 20. Apr. 2017  21. Apr. 2017

Nakon teksta objavljenog na portalu "Slobodne Bosne" o rastrošnim putovanjima ministra prometa i komunikacija BiH Ismira Juska kojeg je njegov stranački bilten "Dnevni avaz" do tada predstavljao kao skromnnog, štedljivog ministra bez mrlje u karijeri, našoj redakciji se javio jedan ogorčeni građanin-čitalac koji je iznio vlastito iskustvo sa svog nedavnog leta u avionu u kojem je putovao i "štedljivi" ministar Jusko.

Prema njegovim riječima, na letu iz Zagreba za Sarajevo ministar Ismir Jusko smjestio se u luksuznu bussines klasu kojom se imućni ljudi i funkcioneri odvajaju od "ostale raje". 

 

"Zanimljivo, još je nekoliko političara bilo na tom letu, međutim svi su oni bili smješteni u ekonomskoj klasi", kaže naš čitalac.

No, pravo iznenađenje, skoro poniženje, po njegovim riječima, čekalo je putnike po dolasku u Sarajevo, gdje su ih čekala dva autobusa. Jedan je bio ekskluzivno rezerviran za ministra Ismira Juska i putnike
koje je on odabrao, dok su se "obični smrtnici" smjestili u drugi autobus.

 

Jedan od "običnih" putnika bio je i  Raif Dizdarević, nekadašnji predsjednik Predsjedništva SFR Jugoslavije.

"To je bila slika i prilika našeg današnjeg društva u kojem su 'ugledni ljudi', krema društva, bivši tjelohranitelji, neznalice, skorojevići, a predsjednik jedne ozbiljne države, svjetski poznat državnik i diplomata, kakav je Dizdarević, je niko i ništa", kaže sagovornik Slobodne Bosne.

Inače, danas je Damir Arnaut, poslanik SBB-a u Parlamentu BiH održao još jedan demagoški govor u kojem je optužio kolege poslanike što nisu podržali njegov prijedlog da se automobili političara u saobraćaju izjednače sa vozilima hitne pomoći.

Poslanik Arnaut je, kao što smo već pisali, suprugu Sanju Bagarić-Arnaut zaposlio kao portparola na Aerodromu Sarajevo koji je u stranačkoj raspodjeli postao plijen Fahrudina Radončića. On je odmah za direktora postavio Armina Kajmakovića, supruga državne tužiteljice Diane Kajmaković, koja je nakon toga postala mnogo poslušnija prema lideru SBB-a i "konsultantu Avaza" kome se sudi pred Sudom BiH, nego što je bila prije toga.

Navodno je na Arodromu Sarajevo za adekvatan, "svečan" doček ministra Ismira Juska kada se vraća sa brojnih putovanja zadužen Rusmir Krka, bivši tjelohranitelj Fahrudina Radončića, koji je nakon što je SBB "zauzeo" Aerodrom zaposlen kao šef kontradiverzionog odjeljenja.

 

Krka, bivši borac na ratištima u Iraku i Aganistanu, svojevremeno je dobio otkaz iz "Avaza", navodno zbog nedoličnog ponašanja (pominje se čak i droga), ali je bio sasvim adekvatno rješenje za odgovaran posao na Aerodromu.

Njegova supruga Lejla Mujkanović-Krka je, inače, šefica kabineta ministra Juska. Ona je kadar SBB-a iz Tuzle koju je Radončić "otkrio" dok je bila sekretarica u firmi "GIPROM" koja je pravila "Avaz Robot
Centar".

 

Sa vlasnikom te firme Salihom Šabovićem lider SBB-a se razišao iz poslovnih razloga - neizmirenje dugova, zbog čega ga je isključio iz stranke. No, sekretaricu Lejlu Mujkanović je Radončić doveo u Sarajevo, najprije u svoj kabinet, a kasnije ju je postavio za direktoricu Saveza za bolju budućnost, odakle je prekomandovana u
kabinet ministra Juska....

(SB)

trenutak ...