JELO KOJE VOLE I STARI I MLADI: Napravite proljetne pole od krompira

Pole su omiljeno jelo i starih i mladih generacija, a jedina je razlika u prilozima

  • Gastro

  • 21. Apr. 2017  21. Apr. 2017

  • 0

Sastojci:

 

10 krumpira

150 g suhe slanine

3-4 mlada luka

1 žličica crvene mljevene paprike

100 g maslaca

 

Za preljev:

4 žlice kiselog vrhnja, 1 češanj češnjaka, žlica vlasca

 

PRIPREMA:

 

Krumpir dobro oprati, posušiti ubrusom i prerezati po pola. Svaku polu prerezanom stranom lagano premazati otopljenim maslacom i posipati paprikom.

Slaninu sitno i tanko narezati na male kockice.

Za preljev pomiješati kiselo vrhnje, sitno sjeckani češnjak i vlasac.

Za početak pole poredati prerezanom stranom prema dolje u lim na papir za pečenje i peći u pećnici na 170ºC 15 min.

Okrenuti tada pole na drugu stranu, rasporediti na svaku polu malo slanine i preko toga po žlicu umaka od vrhnja. Vratiti u pećnicu i peći još narednih 20-tak minuta. Pole su gotove kada se slanina lijepo zapeče, a krumpir bude zlatnožuti. Treba imati na umu da ako je krumpir dosta velik i krupan, tada će mu trebati duže se ispeče pa prilagodite, odnosno produžite vrijeme pečenja.

 

Pečene pole od krumipira izvaditi iz pećnice i obilno posipati sitno sjeckanim mladim lukom.

Dobar tek!

 

(Recepti/SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...