FRLJOKA; BEZ PROMJENA RANKINGA NA AMERIČKOJ "CRNOJ LISTI": Al Baghdadi i dalje prvi, Dodik nakon pisma UN-u pao za desetak mjesta, Čengić, Alispahić i Šahinpašić stagniraju

Dodik je, podsjetimo, prije četiri mjeseca, u januaru ove godine, ostvario ranking karijere kada ga je u poretku na "crnoj listi" samo nekoliko stotina bodova dijelilo od vodećeg Abu Bakra al-Baghdadija, neprikosnovenog "bombardera sa Levanta"

  • Frljoka

  • 05. Maj 2017  05. Maj 2017

Najbolje plasirani predstavnik BiH, Milorad Dodik, pao je ove nedjelje za nekoliko mjesta u poretku na američkoj "crnoj listi" i sada se nalazi na solidnom 50. mjestu.

Dodik tokom prošle nedjelje nije nastupao, osim na nekoliko egzibicionih mečeva u Srebrenici i Prijedoru, gdje se ne osvajaju bodovi. Njegov pad povezuje sa pismom koje je uputio prošle nedjelje Generalnoj skupštini UN u kome se ogradio od referenduma o nezavisnosti RS.

Dodik je, podsjetimo, prije četiri mjeseca, u januaru ove godine, ostvario ranking karijere kada ga je u poretku na "crnoj listi" samo nekoliko stotina bodova dijelilo od vodećeg Abu Bakra al-Baghdadija, neprikosnovenog "bombardera sa Levanta".

U posljednjih sedam dana vrtoglav napredak na crnoj listi, nakon serije uspješnih nastupa, ostvarili su predstavnici Afganistana i Iraka.

Niko od ostalih predstavnika Bosne i Hercegovine na američkoj "crnoj listi" nije ostvario ni napredak, a ni osjetniji pad. Hasan Čengić, uprkos poodmaklim godinama, imao je tek nekoliko manjih nastupa na "chelengima" u Turskoj, a zbog problema sa dobijanjem vize Saudijske Arabije neće nastupati na bajramsklom Mastersu u Riyadu koji se igra za nagradni fond od milijardu dolara.

Ranije pozicije zadržali su i Bakir Alispahić i Senad Šahinpašić Šaja, koji još nije povrdio nastup na "Priština Openu" na kojem je prvi nositelj Naser Kelmendi, igrač iz "top deset" sa američke "crne liste". Turnir u Prištini se igra na zatvorenom, na tvrdoj podlozi.


NAPOMENA: Tekst je satiričnog karaktera.

loading...

trenutak ...