PRODAJE SE BOSMAL CITY CENTAR: Općinski sud u Sarajevu donio odluku, nude se stanovi, poslovni prostori i garaže, ukupna vrijednost 83,4 miliona KM

Prodaja je zakazana na zahtjev Unicredit banke Mostar, u predmetu protiv kompanije Bosmal

  • Vijesti

  • 09. Maj 2017  09. Maj 2017

Općinski sud u Sarajevu zakazao je prvu javnu prodaju stanova, garaža i poslovnih prostora u najvećem stambeno-poslovnom kompleksu u Sarajevu, u zgradi Bosmal, objavio je BiznisInfo.

Prva prodaja zakazana je za 17. maj s početkom u 11 sati, a održat će se u zgradi Općinskog suda u Sarajevu u ulici Šenoina broj 1.

Prodaja je zakazana na zahtjev Unicredit banke Mostar, u predmetu protiv kompanije Bosmal.

Ponuđeno je ukupno 231 stan, 371 garaža i 46 poslovnih prostora u dvije kule. Ukupno je ponuđeno 648 prostora čija je ukupna cijena 83,4 miliona KM.

Nekretnine se na prvom ročištu ne mogu prodati ispod 1/2 utvrđene vrijednosti.

Učesnici javnog nadmetanja su dužni prije početka ročišta položiti osiguranje u iznosu 10.000 KM. Najbolji ponuđač dužan je položiti sudu licitiranu cijenu u roku od 15 dana od dana prodaje.

Bosmal City Center jedna je od najvećih poslijeratnih investicija u BiH, a izgradnja kompleksa, prema ranijem pisanju medija, koštala je oko 160 miliona maraka. No, kompanija je zapala u finansijske probleme jer nije uspjela prodati većinu stanova.

loading...

trenutak ...