UPOZORENJE OBAVJEŠTAJNE SLUŽBE BiH: Priprema se atentat na ministra Dragana Mektića?!

Agencija je dokumentovala da se u podzemlju već traži osoba koja bi pripremila i izvršila atentat na ministra sigurnosti BiH. Da li su kriminalci koji pripremaju atentat u bilo kakvim odnosima sa politikom, u aktu OSA-e nije navedeno

  • Vijesti

  • 18. Maj 2017  18. Maj 2017

Priča nije bezazlena. Naprotiv, ozbiljna je“, tvrdi za Žurnal jedan od čelnih ljudi policijsko-obavještajnih agencija u BiH,  koji je pročitao depešu Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA), a u kojoj je navedeno da se priprema atentat na ministra sigurnosti BiH – Dragana Mektića.

 

I sam ministar Mektić potvrdio je jutros za Žurnal da je upoznat sa depešom OSA-e.

 

„Kontaktirali su me direktori policijskih agencija i izvjestili me o svemu“, kratko je kazao ministar Mektić.

 

Depeša OSA-e, kako saznaje Žurnal, upućena je početkom ove sedmice, a dostavljena je na adrese Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), MUP-a RS, Federalne uprave policije.  Čelnici tih agencija već su poduzeli određene mjere koje bi trebale rezlutirati podizanjem stepena zaštite ministra Mektića.

 

Prema informacijama Žurnala, u aktu OSA-e navedeno je da ta agencija posjeduje pouzdane informacije, zasnovane na najmanje tri izvora, da kriminalne grupacije sa područja BiH i zemalja iz okruženja pripremaju ubistvo  ministra sigurnosti.

 

Agencija je, naime, dokumentovala da se u podzemlju već traži osoba koja bi pripremila i izvršila atentat. Da li su kriminalci koji pripremaju atentat u bilo kakvim odnosima sa politikom, u aktu OSA-e nije navedeno. 

 

trenutak ...