TAJNA VITKE LINIJE: Unesite dašak Mediterana i napravite patlidžane u umaku od rajčice

Ljubičasto povrće pečeno u umaku od rajčice i crnog vina poslužite uz popečeni kruh i uživajte u okusu s Mediterana

  • Gastro

  • 19. Maj 2017  19. Maj 2017

  • 0

Sastojci:

 

za 4 osobe

 

Za umak:

3 žlice maslinova ulja

1 češanj češnjaka

1 sjeckana rajčica

100 ml passate

100 ml crnog vina

1 žličica šećera

sol

½ žličice origana, usitnjenog

1 patlidžan (400 g)

60 ml maslinova ulja

250 g sira ricotte

crni papar

chilli i sol

origano, usitnjen

 

Priprema

1.

U zagrijanu tavu ulijte maslinovo ulje i dodajte protisnuti češnjak. Dodajte sjeckanu rajčicu, pasiranu rajčicu, crno vino, šećer, sol i origano. Pirjajte na laganoj vatri dok ne dobijete umak.

2.

Patlidžan narežite na ploške (debljine 1 cm) i popržite na zagrijanom ulju. U vatrostalnu posudu ulijte umak te po njemu složite ploške patlidžana.

3.

Na njih rasporedite sir, pospite origanom i čilijem sa soli. Nakapajte maslinovim uljem i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C, tako pecite oko 15 minuta.

 

Posluživanje

Poslužite tople patlidžane s umakom i popečenim ploškama kruha.

 

Savjet

Mladi patlidžan dovoljno je samo popeći, bez prethodnog soljenja i čekanja da pusti gorčinu.

 

(Coolinarka/SB)

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...