PETAR ĐOKIĆ PRIZNAJE: „Pojavili su se ozbiljni problemi u vladajućoj koaliciji, koje treba prevazići“

Ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić smatra da je Narodna skupština odbacivanjem odluke Vlade Republike Srpske da akcije Rudnika željezne rude "Ljubije" budu prodate izraelskoj kompaniji odbacila ponudu koja daje 10.000 novih radnih mjesta

  • Politika

  • 19. Maj 2017  19. Maj 2017

Lider Socijalističke partije Petar Đokić rekao je da koalicija sa SNSD-om i DNS-om za sada funkcioniše, ali smatra da će različit stav o prodaji državnog kapitala u Rudnicima željezne rude "Ljubija" negativno uticati na budućnost koalicionih odnosa.

 

"Koalicija za sada funkcioniše i na sjednici Vlade smo radili normalno. Ne vidim da imamo veliku krizu", naveo je Đokić.

 

On je za "Glas Srpske" rekao da za sada neće tražiti sastanak koalicije.

 

Đokić je odbacio stav opozicije da je Vlada ostala bez skupštinske većine kada je Narodna skupština odbacila njenu odluku da akcije "Ljubije" budu prodate "Izrael investment grupi".

 

"Vlada je za svoju odluku dobila veći broj glasova, nego oni koji su bili protiv. Odnos snaga u parlamentu je na strani Vlade Srpske. Ne vidim razlog da bi ova koalicija trebalo da se raspadne, ali je tačno da su se pojavili ozbiljni problemi, koje treba prevazići", smatra Đokić.

 

Ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić smatra da je Narodna skupština odbacivanjem odluke Vlade Republike Srpske da akcije Rudnika željezne rude "Ljubije" budu prodate "Izrael investment grupi" odbacila ponudu koja daje 10.000 novih radnih mjesta.

 

"Imajući u vidu koliko nas je u prethodnim godinama na osnovu primjene akcionih planova za zapošljavanje koštalo jedno radno mjesto, da smo tih 30 miliona KM dali u privredu s ciljem da novac koriste oni koji će zaposliti nove radnike, dobili bismo oko 10.000 radnih mjesta", rekao je Đokić.

 

On je ocijenio da je prethodnih dana vršen neobičan pritisak prema onima koji su razmišljali da prodaju akcija treba podržati, ali nije mogao definisati sa kojih adresa je taj pritisak dolazio.

 

trenutak ...