KANTONALNA VLADA DONIJELA ODLUKU: Mevludin Halilović novi komesar sarajevske policije

Halilović je od novembra prošle godine, kada je smijenjen Vahid Ćosić, bio vršitelj dužnosti komesara

  • Vijesti

  • 19. Maj 2017  19. Maj 2017

Vlada Kantona Sarajevo imenovala je danas Mevludina Halilovića na dužnost komesara MUP-a Kantona Sarajevo. 

 

Članovi Nezavisnog odbora za imenovanje policijskog komesara predložili su Vladi Halilovića, koji je od novembra prošle godine, kada je smijenjen Vahid Ćosić, bio vršitelj dužnosti komesara sarajevske policije i načelnika Sektora kriminalističke policije MUP-a KS Džafera Hrvata.

 

Prema podacima iz zvanične biografije, Mevludin Halilović je rođen  6. oktobra 1969. godine u Živinicama. U Sarajevu je završio Srednju policijsku akademiju 1988, a Vojnu policijsku akademiju u Beogradu 1992. godine.

 

Radio je u Sekretarijatu unutrašnjih poslova BiH, u Centru Službi sigurnosti kao inspektor općeg kriminaliteta i pomoćnik komandira policijske stanice, zamjenik komandira PS, zamjenik PS u PU Centar Sarajevo, načelnik PU Sarajevo, načelnik PU Stari Grad, načelnik PU Novo Sarajevo, inspektor policije u Odjeljenju za koordinaciju i usmjeravanje, te kao načelnik Sektora uniformisane policije MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Od 1996. do danas pohađao je i završio razne tečajeve i treninge u organizaciji IPTF-a, ICITAP-a, SFOR-a i drugih međunarodnih institucija i udruženja, uključenih u program osposobljavanja policijskih snaga u BiH (seminar iz oblasti policijskih operacija u Kairu 1996. i seminar iz oblasti upravljanja u kriznim situacijama u SAD-u 1998. godine).

 

Od 2003. do 2006. godine Mevludin Halilović je bio  federalni ministar unutrašnjih poslova.

trenutak ...