FRLJOKA; SEBIJA IZETBEGOVIĆ O ZAHTJEVIMA ZA SMJENU: "Sve teške bolesnike, kojima je istekao rok trajanja, naslijedili smo od bivšeg menadžmenta!"

" Pored ogromnih, dugova, javašluka, kriminala, nepotizma i nerada, bivši menadžment nam je ostavio u naslijeđe i veliki broj teških bolesnika, dotrajalih i derutnih pacijenata kojima je davno istekao rok trajanja, čime smo se sada prisiljeni baviti", izjavila je danas Sebija Izetbegović, direktorica Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu.

  • Frljoka

  • 14. Jun. 2017  14. Jun. 2017

Direktorica Izetbegović tako je odgovorila na zahtjeve opozicije za njenom smjenu na sjednici Federalnog parlamenta.

"Novi menadžment sa mnom na čelu u proteklom periodu radio je i uradio mnogo na uvođenju reda u UKCS, otkazima, smjenama, uštedama...tako da se nismo mogli, niti smo imali vremena, baviti baš svime, pa tako ni pacijentima i njihovim privatnim zdravstvenim problemima. I ti problem, odnosno bolesti su naslijeđeni iz prethodnog perioda za koje mi ne snosimo nikakvu odgovornost", kazala je ditrektorica Izetbegović za Frljoku.

Komentirajući dramatično stanje na Onkološkoj klinici gdje ne rade aparati za kemoterapiju, dr. Izetbegović je rekla da su "onkološki bolesnici najveća rak-rana našeg zdravstva; svugdje u svijetu je to tako".


Sebija Izetbegović je na kraju rekla da prikuplja potpise za smjenu Uprave "Siemensa" zbog neblagovremene reakcije na zahtjev za popravku aparata. "Iako sam zahtjev za popravku kvara na aparatu za kemoterapiju uputila još jučer, oni još od marta nisu ništa poduzeli".

Sebija Izetbegović je najavila da pacijenti koji će do daljnjeg na kemoterapiju odlaziti u Tuzlu i Mostar neće moći računati na službene automobile Predsjedništva BiH, "jer to, na žalost, nije u skladu za propisima".

NAPOMENA: Tekst je satiričnog karaktera.

loading...

Vezane vijesti

trenutak ...