UPOZORENJA IZ BIHAMK-a: Na ovim cestovnim pravcima i prometnicama u BiH na snazi su obustave i gužve

Na putevima u Bosni i Hercegovini ovoga jutra saobraćaj se odvija uz slabiji promet vozila, po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, saopćeno je iz BIHAMK-a

  • Vijesti

  • 18. Jun. 2017  18. Jun. 2017

  • 0

Vozačima se skreće pažnja na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz te se preporučuje da voze opreznije, uz obavezno poštivanje svih saobraćajnih propisa.

 

U toku su radovi na redovnom održavanju na dionici magistralnog puta M-17 Jablanica-Mostar. Danas se u Donjoj Jablanici, saobraća usporeno, jednom trakom.

 

Zbog radova se sporije saobraća i na dionicama magistralnih puteva: M-17 Bradina-Konjic, M-4 Tuzla-Kalesija, M-16 Bugojno-Kupres i M-6.1,  Karlov Han - Kolo, kao i magistralnim putevima na području Živinica (M-18) i Sanskog Mosta (M-15).

 

Zbog održavanja brdske autotrke tokom dana najavljena je obustava saobraćaja na regionalnom putu Pale-Jahorina. Za vrijeme obustave vozači mogu koristiti put preko Podgraba.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

 

IZMJENE U PROMETNOM REŽIMU:


AUTOCESTE
E-661 Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta Mahovljani, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16 u ovisnosti od pravca kretanja.

 

MAGISTRALNI PUTEVI:
M-4
Simin Han-Donje Caparde, zbog radova na izgradnji pješačke staze u mjestu Rainci vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.
M-5
Hrenovica-Mesići, zbog urušavanja mosta u mjestu Kaljani potpuno je obustavljen saobraćaj.
M-6.1
Karlov Han-Kolo, zbog radova na izgradnji pristupne ceste, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.
M-15
Sanski Most, zbog radova na izgradnji kružnog toka na raskrsnici sa regionalnim putem R-405, vozila saobraćaju jednom trakom.
M-16
Poriče-Kupres, zbog izvođenja radova na sanaciji slijeganja ceste (nasipa) i škarpe zasjeka na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-17
Jablanica-Mostar, zbog radova na redovnom održavanju, od 08.00 do 16.00 sati, saobraća se jednom trakom, uz povremene obustave.


Bradina-Konjic (u mjestu Ovčari), zbog radova na kanalizacionoj mreži, u od 07.00 do 17.00 sati, saobraća se jednom trakom-naizmjenično.


Drivuša, izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most ''Drivuša'' s privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraćaj se odvija usporeno u zoni izvođenja radova.


Konjic-Tarčin, zbog radova na redovnom održavanju, od 08.00 do 16.00 sati, saobraća se jednom trakom, uz povremene obustave.


Karuše-Ozimica, zbog radova na sanaciji mosta preko rijeke Lješnice saobraća se naizmjenično, jednom trakom.


M-18
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.
Živinice, zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice sa regionalnim putem R-469, vozila saobraćaju jednom trakom.


M-19.3
Rogatica-Ustiprača (u mjestu Dub) zbog radova na miniranju terena od 09.00 do 10.00 sati i od 14.00 do 17.00 sati, dolazi do povremene obustave saobraćaja.

 

REGIONALNI PUTEVI


R-414 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo), zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.


R-435 Nevesinje-Berkovići, u toku su radovi na rekonstrukciji i modernizaciji ove dionice, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.


R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.


R-469/R-471 raskrsnica regionalnih puteva Živinice-Banovići-Ribnica i Banovići –Vijenac-Lukavac, zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice u Banovićima vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.
R-471 Lukavac-Banovići, zbog prevoza cementa industrijskim kolosijekom pruge preko regionalne ceste Lukavac-Banovići, dolazi do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja.


R-473 Nemila-Bistričak-Teslić, zbog većeg odrona potpuno je obustavljen saobraćaj.

 

MOSTAR
-Zbog radova na izgradnji glavnih kanalizacijskih kolektora grada Mostara, na snazi je potpuna obustava saobraćaja u ulici Maršala Tita (na relaciji Šarića džamija-Lučki most), dok je u ulici Kardinala Stepinca (na dionici od Hotela Ero do Carinskog mosta) desna traka zatvorena za saobraćaj, a lijeva je otvorena za dvosmjerni saobraćaj.

 

BIHAĆ
- Zbog izgradnje poslovnog objekta na Trgu Maršala Tita, saobraća se jednom trakom.
- Zbog izvođenja neophodnih radova obustavlja se saobraćaj u ulicama Irfana Ljubijankića i Hasana paše Predojevića. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren na naselje Bakšaiš i Kralje do naselja Kamenice.

 

MAGLAJ
U toku su sanacioni radovi na južnom ulazu u grad (Liješnica), zbog čega je saobraćaj potpuno obustavljen i odvija se kroz sjeverni ulaz u grad.

 

KANTON SARAJEVO
- Zbog izvođenja radova na izgradnji separatne kanalizacione mreže u ulici Ismeta Alajbegovića Šerbe (od raskrsnice sa ulicom Nikole Šopa do raskrsnice s ulicom Pijačna), od 08.00 do 16.00 sati potpuno se obustavlja saobraćaj. U funkciji su alternativni pravci.


- Zbog izvođenja neophodnih radova izmijenjen je režim saobraćaja u ulicama: Safvet-bega Bašagića, Vrbanja, Aleksandra Puškina, Vahide Maglajlić, Zagrebačka, Sedrenik, Azize Šaćirbegović, Nahorevska (kružna raskrsnica lokalitet Jagomir) i na raskrsnici ulica Prijedorska i Gradačačka, saopćeno je iz BIHAMK-a

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...